Aankomende zaterdag, 8 maart, staat er de eerste editie van Compound op het programma. Dit is een nieuwe techno-avond in de Waterfront in Rotterdam. Op deze eerste editie zullen namen voorbijkomen zoals Tobias von Hofsten, Mhonolink en Bas M.

ZATERDAG 8 MAART / 7 EURO / 22:00-05:00

nog voor de laatste editie van de inmiddels beruchte strictly techno avonden zijn initiatoren perry en michel achter de schermen bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw concept, in het verlengde van hun passie voor techno en het verlengen van de samenwerking met waterfront. na 5 jaar zijn de heren van mening dat het tijd is voor wat nieuws. ze komen dan ook deze maand met hun nieuwe geesteskindje : COMPOUND. Compound is een nieuw opgestart platform waarin pure techno centraal staat. de invloed van Bas M, initiator van exposure of sound en het nieuwe techno label audio assault zal ook te horen en te zien zijn binnen dit platform Compound gaat terug naar de essentie van techno, puur en energiek. zoals de slogan van een bekende supermarkt luidt: geen fratsen, dat scheelt…. in afwisselende samenwerkingen zullen binnen dit platform alle elementen voorbij komen, bekend of onbekend, lokaal of internationaal, live performance, visual artists, labelnights, licht- en laserfreaks met als basisgedachte : pure techno in zijn breedste vorm. het concept Compound staat haaks op de commercie die tegenwoordig hand in hand gaat met de vele grote feesten. Compound zal overigens hierdoor niet aan kwaliteit inboeten, de vele relatief onbekende producers, dj's etc. die zeer actief zijn binnen de wondere wereld die techno heet zullen garant staan voor de kwaliteit die je mag verwachten van deze ex-strictlymannen.

in deze eerste editie start Compound met twee ambassadeurs van de zweedse technostroming en sowieso bekend bij vinylkopende bezoekers: Mhonolink en Tobias Von Hofsten. beiden hebben een eigen label en produceren op vele verschillende andere labels zoals drumcode, zync, fieber en primate om er maar een paar te noemen. dat deze heren niet alleen in de studio te vinden zijn maar ook erg handig en bekwaam zijn achter de draaitafels kunnen jullie vanavond horen en zien. Michel is zeker een bekende en Bas M is ondertusen ook geen onbekende meer in waterfront. ze zullen rondom dit zweedse duo jullie voorzien van de nodige 4/4 techno. in het cafe zal Perry ervoor zorgen dat ook hier techno als basis gedachte centraal staat hij heeft hiervoor 6 ft 10 uitgenodigd, met regelmaat te bewonderen in de Bootleg. verwacht niet dat je hierbij achterover kan hangen, de heren zullen hun beste plaatje voorzetten om ook hier de vibe energiek te houden.

voor info over dj’s of labels check de volgende sites :

www.audioassault.com / www.exposureofsound.com

www.illegal-sthlm.nu / www.mhonolink.techno.org

voor vragen en antwoorden aangaande dit platform : platformcompound @ hotmail.com

volgende compound : zaterdag 12 april


gratis opwarmertje: vrijdag 7 maart – bootleg dj cafe – mauritsweg 33

de zelfde line up zal in een wat rustigere set de nacht muzikaal vullen