Op zaterdag de 16de mei van het jaar 2005 stond menig hollandse freak en technoliefhebber op de heilige grond van de Gashouder. Zo'n 2 uurtjes rijden verderop stonden op ander heilig grondgebied een club bomvol belgen en een handjevol gekke Nederlanders. In de Fuse te Brussel stonden vanavond niemand minder dan Magda en Ricardo Villalobos geprogrameerd.

De eer om de grote zaal te openen was vanavond aan resident St. Dic. Deze man die al zo'n 8 jaar resident is in de bekendste techno club van België, deed me versteld staan met een set zo ik ze in lange tijd niet had gehoord. Prachtig opgebouwd met langzame diepe gelaagde platen om vervolgens over te gaan naar toch iets dansbaarder werk. Platen met vette breaks en lang gerekte geluiden die je niet meer loslieten. In zijn set kwam er niet 1 bekende plaat voorbij! Iets wat je (ik) niet veel mee maak (t) tegenwoordig. In een (Nederlands) hokje was het ook echt niet te plaatsen. Het was geen mnml, het was geen tchn, het was gewoon steengoed! Echt, niets dan lof voor deze kerel!

Iets later dan gepland begon Magda aan haar set. Magda koos ook voor een duidelijke opbouw en draaide het eerste uur rustige iets minder toegangkelijke plaatjes. Net toen ik dacht dat het wel iets meer 'four to the floor' mocht trok ze haar koffer (laptop) open met de meest onnavolgbare dikke vette "Magda Platen". Platen waarin wel 1000 geluidjes en trommeltjes lijken te zitten. Platen waarin je wordt meegezogen, dansen gaat automatisch en je mondhoeken trekken naar je oren! De uitzinnige Belgen stonden te joelen en te fluiten en het ging echt heerlijk los. Magda is en blijft een heldin.

Villalobos had niet hard genoeg doorgereden vanuit Awakenings en was een half uurtje te laat. Helemaal niet erg want Magda knalde nog even lekker door. Toen Villa eindelijk met een, voor zijn doen, fris hoofd achter de draaitafels verscheen, gooide die het tempo weer ietsje naar beneden door met een mooie intro zijn set te beginnen. Ook hij draaide het eerste uurtje iets rustiger maar kwam daarna lekker los. Ik vond zijn set iets vager dan normaal. Net iets andere plaatjes met net iets vagere geluidjes, heerlijk. De belgen hadden er ook nog lang geen genoeg van en joelden nog even door.

Tijdens de set van Villalobos nog even in de bovenzaal vertoeft. Hier stond ouwe rot in het vak T-Quest een lekker setje te draaien. Het was ook boven gezellig druk en opa had zijn minimal koffer meegenomen. Hij bewees ook zeer verdienstelijk dit genre te kunnen draaien en kreeg de voetjes aardig van de vloer.

Rond kwart voor 7 het pand verlaten omdat in de Fuse het ophalen van de jassen een ramp is. Daar de tent nog goed vol stond leek het ons een verstandig plan iets eerder weg te gaan.

Op de terugreis zijn we weer tot de conclusie gekomen dat de Fuse echt een top tent is. Leuke sfeer en gekke belgen die al om 00:00 hun longen uit hun lijf staan te schreeuwen. In België weten ze in ieder geval nog wat los gaan is ;)

Een goed begin...........Is het halve werkTimetableEen nog lege FuseSt. DicSt. DicSt. Dicround round round roundFuseFuseMagdaMagda?Ja dat MagFuseMagdaMagda@WorkParty peopleWall of fameHollands trotsHollands trots (beterschap)T-QuestVillalobos en groupieVilla zoekt een paar mooie uitVillalobosFuseOpaT-QuestRicardo Villalobos