Op de vorige Traffic, tijdens het Amsterdam Dance Event, werd begonnen met een "Classics set" van Ben Sims. Op deze eerste Traffic van 2005 stond "techno als geheel" centraal. In het interview dat Bart Skils laatst met ons had zei hij: "De verwevenheid en breedte van techno moet gewoon blijven bestaan in Nederland anders verliest de minimalsound hier z’n ballen". Dit kwam op Traffic goed naar voren.
Laurens Lauhaus opende met een sterke minimal set. Jacek Sienkiewicz z'n live-act was wat steviger en ook erg goed. Cool hoe hij begon met zijn remix van de themesong van Scarface. Bart Skils draaide op zijn eigen feestje weer de pannen van het dak! Voor velen als hoogtepunt van de avond draaide hij als link tussen het 'minimale' en het 'stevigere' werk. De sfeer in de melkweg was super zoals het Traffic beaamt en zoals ook op dit filmpje (10,5 Mb) te zien is!
Hierna nam Rue East het over. Misschien kwam het door de hoge standaard die gedurende de avond was gezet, maar ik vond het wel wat tegenvallen. Gelukkig was er in plaats van het Traffic-café een 'chill-podium' in de hal en stonden er tafeltjes aan de zijkant van de zaal zodat we de beentjes ook even rust konden gunnen. Toen Rue east afsloot met hun 'Birmingham' en Steve Bicknell het overnam voor het laatste anderhalf uur gingen de handen weer met grote regelmaat de lucht in. Bicknell draaide een sterke set met een goede afwisseling tussen on- en offbeat.
Toen om 5 uur de lichten aangingen en er terecht minuten lang geklapt en gefloten werd dacht ik even terug aan alle voorgaande Traffic feestjes en voegde ik deze met een dikke streep er onder toe aan de indrukwekkende lijst!

Laurens LauhausLaurens LauhausLaurens LauhausJacek SienkiewiczJacek neemt het over van LauhausTrafficChill podiumJacek Sienkiewicz @ TrafficTrafficJacek SienkiewiczJacek Sienkiewicz @ TrafficTrafficBart SkilsBart SkilsTrafficTrafficGeertTrafficTrafficMarcsheerBart SkilsTrafficPartypeopleBart SkilsTrafficBart SkilsGeert en MarijeRue EastRue EastTrafficSteve Bicknell bereidt zijn set 'stiekem' voorRue East en Steve BicknellRue EastChris en MarysSteve BicknellRuben en ...TrafficMarijeVet shirt Bauk!TrafficOne of the coolest parties in town... :)Steve BicknellSteve BicknellMartijnPartypeopleRoy, Dorus en Jaap