Jezus wat was Timewarp vet!! Het begon al met de gezellige uitstekend verzorgde busreis compleet met "altijd prijs-bingo".
Het begin van de avond (in timewarp begrippen is dat tussen 11 en 6) was cool, vooral erg onder de indruk van de sound-systems die daar staan! Het geluid is zo vol, zuiver en hard dat elke plaat al net wat vetter klinkt. Ik moet wel zeggen dat ik het in zaal 3 (de kleinste zaal) wel wat te hard vond, in combinatie met de rookmachines was het daar een beetje drukkend waardoor ik elk uur wel ff bij moest komen, maar dat is dan weer prima te combineren met drank halen en/of naar de wc gaan. Oh en de wc's waren een ander minpuntje, daar hadden er wel wat meer van mogen zijn…
De Wighnomy Brothers hadden gecanceld wegens ziekte en kiespijn, helaas, maar ze zouden ook maar een uurtje draaien. Beetje gependeld tussen zaal 2 en 3 waar Moguai, Monika Kruse, Timo Maas, DJ Hell, Koze en Sven Väth draaiden.
DJ Hell hoorde ik voor het eerst en zijn aparte stijl met wat foute-elektro invloeden beviel me prima! Sven Väth heb ik het niet meer zo op en daarom misschien geen eerlijke kans gegeven en te snel weg gegaan. Het is niet normaal hoe populair die man bij de Duitsers is! Juichen, handen in de lucht, schreeuwen, fluiten en foto's maken zodra Sven in het zich komt.
Monika Kruse kon niet boeien, Moguai en Timo Maas waren wel ok. Koze draaide erg vette platen maar mixte niet echt goed wat ik toch wel jammer vond.
Karotte maakte er echt een feest van! Zelf tussen het mixen door keihard uit z'n dak. Heerlijk om te zien en altijd goed voor de sfeer in de zaal!
Kwart over zes, toen het in de meeste Nederlandse clubs al een uur stil was, begon Hawtin aan de zware opgaaf de hoge verwachtingen waar te maken. Na de verhalen van vorig jaar en andere lange Hawtin sets goed in het geheugen móest dit wel weer een vette set worden.
Hawtin liet zijn genialiteit weer zien mixte de vetste platen zo vet aan/ door elkaar… :eek: Wat een held! Ondertussen was het buiten een prachtige dag geworden en konden we buiten heerlijk in het zonnetje af en toe weer opladen want, laten we eerlijk zijn, een feest dat 18 uur duurt slaat eigenlijk nergens op! ;-)
De laatste (3?*) uurtjes had Villalobos zich bij Hawtin gevoegd en stonden de twee vrienden samen te draaien. Ook dat was erg vet. Het laatste uur (?*) gingen de twee heren live! af en toe zag ik Hawtin een plaatje opleggen maar als ik het goed zag en hoorde deed hij dat alleen om een nieuwe sample op te nemen, verder kwam er geen plaat aan te pas. Hawtin en Villalobos hadden het uitstekend naar hun zin en maakte het feest compleet met een waanzinnige act! Of het de 'wereld-première' was waar Paulus het over had weet ik niet zeker, maar nieuw was het wel, en vet was het zéker! Aan het eind was het vooral Hawtin die aan de knoppen zat en er keer op keer weer een supervette bass-loop in knalde… *zucht*
Om één uur was het einde nabij, Hawtin speelde nog met een te vet (eigen?) nummer uit zijn laptop met een sample "make your transition", klapte en bedankt het publiek, genoot zelf ook en werd allom geprezen. Net toen we richting bus wilde gaan draaide Richie nog een (hawtin-edit) van House Nation! Iedereen draaide weer 180 graden en dansde de laatste energie uit de benen… wat een set, en wat een afsluiter!
Na 13 uur verlieten de Maimarkthalle… moe, maar voldaan. Uiteraard was er nog een officiële after in zaal drie, maar die lieten we maar even aan ons voorbij gaan. Bij de bus had iedereen zich lekker op het gras in de zon verzameld en toen iedereen er klaar voor was stapten we weer in de bus die Kitty en Bas-Jan perfect hadden geregeld! Bedankt!

*) pin me niet vast op mijn tijdsbesef ;-)

TussenstopKitty - Timewarp 2005 - ReisleiderNummerrrrrr 68!Topchauffeur FriedBingo-mastersHarold en Jasper gaan er helemaal in opHaupteingangLoungeGlitter & Glamour & PaulusMonika KruseTimewarpMonika KruseTimewarpDecoDJ Hell en Monika KruseDJ HellDJ Kitty ;-)Chill outFloor 2Floor 2Floor 2LucasRoFloor 2Sven the manFloor 2TimewarpMoguaiPartypeopleMoguaiPartypeoplePartypeopleFloor 3Floor 3MaartenChef after ;-)Floor 3PartypeopleAls het maar licht geeft...ShirtsMerchandiseDöner macht Schöner! :-)Maarten gooit er met de pet naarZaal 3Zaal 3KarotteKarotteRichie HawtinRichie HawtinRichie HawtinRichie HawtinRo kan zijn oren niet gelovenPartypeopleGenieten!Floor 2TimewarpRichie Hawtin vs. Ricardo VillalobosRichie Hawtin vs. Ricardo VillalobosRichie Hawtin vs. Ricardo VillalobosLetterlijk: back 2 backPartypeopleRichie Hawtin & Ricardo VillalobosRicardo VillalobosRichie Hawtin & Ricardo VillalobosApplaus