Awakenings in de Westergas. Het feest met nu al de allerhoogste verwachtingen van 2005. Na een afwezigheid van ruim 4 jaar was het de 18de februari dan toch eindelijk weer zo ver.

Binnengekomen viel er meteen op dat de ton er een stuk mooier uitzag dan vroeger. Alles was tot in de puntjes gedecoreerd en zag er gelikt uit. Het geluid was ook een stuk beter en harder dan zo'n 4 jaar geleden. Cupatec mocht als eerste in de vernieuwde gashouder zijn plaatjes op de draaitafels leggen en deed dit zeer verdienstelijk. Mooie diepe minimal knalde hij de zaal in. Het was nog niet zo heel erg druk maar er hing echt een gezellig en uitbundig sfeertje.

Na Cupatec was het de beurt aan de clowns uit Jena, genaamd de Whignomy Brothers (filmpje aankondiging - 11,0 Mb). Dit met vodka doordrenkte duo staat altijd garant voor een muzikaal en visueel feestje! Ook dit keer waren de vette en gekke platen weer meegekomen en stonden de Brothers weer dansend en drinkend op het podium (filmpje - 6,58 Mb. Robag Whrume liet nog even zijn broek zakken en Monkey Maffia speerde van links naar rechts over het podium. De zaal ging goed los en het was echt een feestje!

Na dit circus was het tijd voor de grote onbekende van de avond, Christian Smith. Hij begon met een remix van Avalanche en de toon was gelijk gezet. Veel tribal afgewisseld met wat herkenbare oude platen passeerden de revue.

Op prime time was het de eer aan Neerlands trots Steve rachmad om ook zijn return in de gas te maken. Helaas werd de moeilijke en diepe set van Steve niet echt goed opgepikt door het publiek en de boel kakte behoorlijk in. Naar mijn idee hadden ze Christian Smith en Steve rachmad beter om kunnen draaien. Nu zat hij tussen twee stevige sets in waardoor hij niet lekker uit de verf kwam.

Dan deed de koning van de techniek, Dave Clarke, het weer een stuk beter. Met zijn snelle en energieke platen (cd's) en mixtechniek kreeg hij de mensen weer aan het dansen. Hij speelde niet zoveel met de effecten knoppen als we van hem gewend zijn, maar scratchte er wel flink op los en had een paar geniale platen meegenomen (filmpje - 5,65 Mb).

Dimi had als hekkensluiter een degelijke set. Ook hij had wat oude platen meegenomen die hij door zijn set verweven had. Helaas waren de kussens in de (koude) chill out net even wat comfortabeler op dat moment, zodat ik verder van Dimi niet al te veel meer heb meegekregen.

Voor mij heeft Awakenings de verwachtingen toch niet helemaal waar kunnen maken. Muzikaal vond ik het geen hoogtepunt en de sfeer zakte na de Whignomy Brothers ook best wel een beetje in. Al met al wel een prima avond gehad en zal zeker nog wel een keertje gaan, maar de echte magie van De Gas heb ik deze avond helaas niet gevonden.

Tot slot nog een mooi filmpje vanaf de tribune met de vette lasershow gemaakt door Marieke.

GashouderAwakeningsGasAwakeningsOude vertrouwde ketting standjeWelcomeCupatecAwakeningsWhignomiesPaul en Jerry going BpitchAwakeningsvj'sAwakeningsMonkey MaffiaWhignomy BrothersAwakeningsAwakeningsRobag WhrumeLa VodkaGarderobeAwakeningsTypisch AwakeThe endAwakeningsAwakeningsWighnomy BrothersMonkey MaffiaAwakeningChristian SmithAwakeningsSteve RachmadSteve RachmadAwakeningsAwakeningsAwakenings