Poema 19 maart 2005
Sound Architecture meets Berlin
Guido Schneider, Tom Clark, Makcim, Joachim

Nadat disco’s met klinkende namen als Brussels en De Dansfabriek eerder aan de Drieharingenstraat gevestigd waren, is De Poema alweer langer dan een half jaar in Utrecht aan de weg aan het timmeren. Niet onverdienstelijk, getuige de Gouden Kabouter voor beste nieuwe club, die zij eerder deze week in ontvangst mochten nemen. Nieuwe initiatieven worden door de partyganger kritisch beoordeeld. De Poema kon deze dans niet ontspringen. Tot dusver zijn er erg verschillende avonden geweest, die ook niet altijd lovende kritieken kregen.
Joachim’s Sound Architecture startte al snel met het hosten van een maandelijks feest in De Poema. Namen als Sven Vath, André Galuzzi en Marcus Redux zijn hierdoor al naar de provinciale hoofdstad gehaald. Deze zaterdag was het tijd voor de minimale sound. Vantevoren hadden de critici zo hun bedenkingen. Kon dit wel in Utrecht? En wat nou met die Poema?
Bij binnenkomst valt op dat er wat met het interieur is gedaan. Stijlvolle witte gordijnen maken de ruimte intiemer en halen het donkere hol-effect weg. De barmannen hebben hun danspasjes in de koelkast gezet en werken als een tierelier de wachtenden aan de bar weg. En de bezoekers? Een mix van Utrechters maar ook veel mensen van buiten de stad. Makcim is lekker aan het draaien en het publiek pakt de dansdraad op de vloer meteen op. Guido Schneider staat tussen het publiek relaxt een wodkaatje te drinken en ondertussen wordt het voller en voller. Tijd om wat foto’s te maken en tja, dat ging niet zo goed. Met een 1.2 megapixel camera in de Poema ben je niet op je plek. (waar wel trouwens?) Het is gewoon te donker. Met een flitser maak je geen vrienden, tijd voor iets anders. Hoe communiceert men geluidsloos in de Poema? Een impressie van de volgende t-shirts is het resultaat. Er is dus een adidas t-shirt op de markt, waarvan het logo verdwijnt als je het fotograveert. ECHT! Met een shirt van G-sus heb je nog immer het risico dat je niet de enige bent. Ricardo kwam in Amsterdam met zijn Kiss shirt en in Utrecht is een variant met Gene Simmons gesignaleerd. En de minimal liefhebster loopt in een Traum-shirt. Van Buutvrij trouwens geen materiaal gespot.
De hele avond was de muziek erg lekker, verrassing van de avond was Tom Clark. De dansvloer bleef tot het einde gevuld. Veel scepsis over De Poema is hiermee weggenomen, het was gewoon een goeie avond! Poema en Sound Architecture, doorgaan! Beter dat er in Utrecht meer aanbod is als het gaat om kwaliteitsavonden.
Nicole

sjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtssjurtsGuido Schneider