Altijd al je eigen track op vinyl willen hebben?? Dan is hier je kans! Tot 1 augusts kunnen Nederlandse producers zich inschrijven voor Vinylized, een nieuw project van de stichting GRAP en het Amsterdam Dance Event. De winnaar wint vijfhonderd 12", begeleiding bij de distributie en een cursus bij het SAE!

Wat is Vinylized?
Vinylized is een competitie voor Nederlandse talentvolle makers en producers van dance muziek. De competitie wordt georganiseerd door Stichting GRAP in samenwerking met Amsterdam Dance Event. Met deze competitie wil de GRAP nieuwe makers van dance muziek een kans bieden om kun tracks te laten horen aan publiek, media en muziekindustrie.

Wat zijn de prijzen?
Van de winnende track worden vijfhonderd 12" geperst. Daarnaast krijgt de winnaar een presentatie en promotieronde op het Amsterdam Dance Event in oktober en professionele begeleiding bij de distributie van de plaat. Het Institute of Technology, SAE biedt de winnaar van Vinylized 2005 een cursusplaats 'producer electronische muziek' aan. Bovendien mag de winnaar de winnende track(s) afmixen en masteren in de state-of-the-art-studio's van SAE.

Online competitie
De competitie zal in zijn geheel via deze site te volgen zijn. Nadat uit de inschrijvingen vijf finalisten zijn geselecteerd worden hun tracks op de site geplaatst. Daarna volgt een stemronde waarin het publiek naar de tracks kan luisteren en een favoriet kan kiezen. De publieksstem en de beoordeling van de vakjury zullen uiteindelijk leiden tot de verkiezing van de winnaar van Vinylized 2005.