In een eerder bericht kondigde Q-dance aan dat het met koninginnenacht op 3 locaties Qontact zou houden. Deze drie locaties zouden via een directe sattelietverbinding met elkaar verbonden zijn. Nu komt Q-dance met twee tegenvallers: De sattelietverbinding blijkt niet haalbaar en Qontact in de Silverdome in Zoetermeer zal helemaal afgelast worden.

Op Koninginnenacht, dinsdag 29 april 2003, organiseert Q-dance één feest op 2 plekken tegelijk. Gedurende deze nacht zouden de lokaties o.a. middels een satelliet-verbinding met elkaar in contact worden gebracht. Helaas heeft Q-dance op advies van het faciliterende bedrijf moeten besluiten hier vanaf te zien.

De organisatie kon op dit moment geen garantie krijgen, dat de verbinding via de satelliet in de nacht van 29 op 30 april geheel vlekkeloos zou werken. Aangezien de voorbereidingen van dit nog steeds zeer unieke evenement in volle gang zijn, heeft de organisatie een beslissing moeten nemen en is er gekozen voor zekerheid.

In plaats van een satelliet-verbinding zal Q-dance extra aandacht besteden aan de show op het feest. Dat Q-dance met decor, licht en laser veel kan, mag inmiddels wel bekend zijn bij de bezoekers van Q-dance evenementen. Voor Qontact met Queensnight zal Q-dance dan ook weer helemaal 3D gaan tijdens de creatieve brainstormsessies over de invulling van de show op alledrie de lokaties.
Voor koninginnenacht 2003 had Q-dance 3 dance feesten gepland, namelijk in de Silverdome in Zoetermeer, het Beursgebouw in Eindhoven en de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor het Beursgebouw en de Heineken Music Hall lopen goed en Q-dance verwacht allebei de locaties uit te verkopen. Helaas is de kaartverkoop voor de Silverdome dusdanig dat Q-dance heeft moeten beslissen het evenement geen doorgang te laten vinden.

Voor de muzikale programmering van Eindhoven en Amsterdam heeft de cancellation positieve consequenties. Zo zal één van de beste trance DJ’s van de wereld, Paul van Dyk, nu wel in Amsterdam draaien en de Duitse DJ Tomcraft gaat samen met met Armin van Buuren de line-up in Eindhoven versterken.

De mensen die al een kaart hebben gekocht voor Zoetermeer kunnen met deze kaart op de avond zelf naar het Beursgebouw of de Heineken Music Hall. Als dit niet kan, kan men de kaarten opsturen naar Q-dance en krijgt men het geld terug.