Na een leuke, maar ook wat troebele nacht lig ik bij de buren op het kleed. Van slapen komt niet veel, ik dommel af en toe wat in en geniet van de zon. Gijs ligt in de tent, ik begrijp niet hoe hij het vol houdt in die sauna. M’n energieniveau wordt weer op pijl gebracht door typisch kampeervoedsel… ravioli. De rest van de dag wordt doorgebracht bij de tent en aan het meer. Aan het begin van de avond terwijl Akufen bij de Big Wheel Stage bezig is, slaap ik eindelijk wat uurtjes.

Na een lekkere douche zijn we weer fris en ready to go. Rond een uur of twaalf drinken we een waterig bakkie koffie op het festivalterrein en begeven ons naar de mainstage; Underworld gaat aantreden. Wat opvalt, is het aantal mensen. Het is aardig druk maar het relaxte van dit festival is dat er overal genoeg ruimte is, we staan dan ook redelijk vooraan in het midden.
Je kan merken dat iedereen er zin heeft. Verwachtingsvolle blikken, gejuich als de drie het podium opkomen. Het duurt even voordat ze er klaar voor zijn, een beetje gefluit en geklap, men wordt wat ongeduldig. Dan een zacht, simpel loopje, een rustige beat komt erin, heerlijk – volgens mij nieuw - nummer (video 28 mb, 2:25) waarmee ze beginnen. Na wat nummertjes waaronder [url=http://www.xs4all.nl/~hmz01/vid/Underworld%20@%20Melt%202005%20Pearl's%20girl.AVI]Pearl’s Girl[/url] (video 23 mb, 1:35), en [url=http://www.xs4all.nl/~hmz01/vid/Underworld%20@%20Melt%202005%20King%20of%20Snake%20part%20III.AVI]King of Snake[/url] (video 18 mb, 1:04) bemerk ik dat ik het eigenlijk wel een beetje gehad heb met het blije gespring (word ik nou toch een ouwe lul?) en ook realiseer ik me dat Jake Fairley gelijktijdig geprogrammeerd staat. Ik wurm me door de menigte en een paar minuutjes later sta ik bij Fairley die weer staat te huppelen achter zijn apparatuur; een lekkere mix van rock/techno. Teruggekomen bij de main stage maak ik nog net de [url=http://www.xs4all.nl/~hmz01/vid/Underworld%20@%20Melt%202005%20end.AVI]toegift[/url] (video 25 mb, 1:46) mee.

We blijven hangen, onze Duitse vrienden willen Laid Back zien die na Underworld optreden. En laid back it is. Lekkere reggea, een zeer fijne afwisseling (nog een pluspunt van dit festival; de diverse muziekstijlen/acts, voor ieder wat wils)! De drum n bass van LTJ Bukem & MC Conrad is echter niet aan mij besteed. Gijs en de anderen dansen er lekker op los en ik maak weer een rondje: Pitstop bij Galluzi in de Gemini Stage, Acid Maria bij de Big Wheel en een voor mij onbekende dj bij de kleine, gemoedelijke Mad Max Floor. We treffen elkaar weer bij een prachtige opkomende zon en een van de muzikale hoogtepunten van het festival: Anja Schneider. Diepe minimale plaatjes en goed gemixed. Ik neem alles in me op. Het grote stalen geraamte badend in de ochtendzon, mensen dansend met gesloten ogen, naar hogere sferen…

Om een uurtje of zeven belanden we weer bij de tent. Lekker chillen in de zon, wijntje erbij. Gijs heeft nog wat energie en is al aan het afbreken, over een paar uurtjes moeten we namelijk al weer weg… omgevlogen is de tijd.

Tobi en de dames brengen ons om 10.00 naar het station. We nemen afscheid en rennen naar het perron, waar aangekomen de deuren van de trein net voor onze ogen sluiten, shit. De machinist steekt z’n hoofd uit het room, wijst naar de eerste deur, gelukkig, we kunnen nog mee!

In de trein ga ik de afgelopen dagen nog eens na en ik bedenk me hoe fijn een meerdaags festival toch is. De verwachtingen waarmee je ernaar toe gaat, de planning die altijd in de soep loopt, het onverwachte, het tijdloze, mensen die je ontmoet en waar je in een korte tijd door gezamenlijk ervaringen een unieke band mee schept.

Ik wens jullie veel plezier op SMS!


Foto’s: Jan en Gijs

Check ook Gijs zijn [url=http://www.beatfreax.nl/s/9d9b68ac2b/f/3/t/3017/party_id/2683.html#thread]verslag[/url].

Een goed begin van de dagTobiGijs is ook wakkerRelaxenNoch eine :)Aan het meerAan het meerZonsondergangJan en AnjaGang of fiveMeltIngangMeltMeltSvenja en AnjaTobi, Anja, Svenja, Jan en GijsDe damesUnderworldUnderworldUnderworldUnderworldUnderworldJake FairleyBig Wheel StageMeltUnderworldJan en Gijs @ UnderworldZijn we nog een beetje fris?Svenja en JanGijs en AnjaActie!Anja en SvenjaJanAnja en TobiLaid BackLaid BackLaid BackMeltDaarheen!Meister TobiGijsLekker!MeltMeltMeltNachtdigitalMain stageDansen op Bukem & MC ConradDansen op Bukem & MC Conradc/o pop - 24 t/m 28 AugustusZonsopkomstZonsopkomstZonsopkomstRelaxen!CampingNagenietenNagenietenEn wat slapen