Op 14 en 15 mei gaf het Franse label Logistic een x-tra lang en x-tra cool festival op Le Batofar in Parijs. Le Batofar is een kleine club gehuisvest in het ruim van een oud schip dat ligt afgemeerd in de Seine.

Het festival had een zeer leuk en divers karakter. Het begon zaterdagavond binnen in de Batofar van 23:00-10:00. Daarna was er van 10:00-12:00 buiten een fruitontbijt. Van 12:00-21:00 kon er buiten genoten worden van diverse dj’s, om vervolgens om 21:00 weer naar binnen te gaan om daar tot 06:00 de vorige nacht nog even dunnetjes over te doen. Acts op het festival waren o.a. het Berlijnse helden duo Pantytec (Zip, Sammy Dee), Matthew Dear, Alexx, Ben Nevile, S-Max en Fym & Diane.

Zaterdag om ongeveer 00:15 bij de Batofar aangekomen. Het viel me gelijk op dat de boot van buiten wel erg klein leek en dat de mensen in de rij er uit zagen als een relaxed volkje. Dat ik op beide aannames gelijk kreeg bleek zo’n 5 minuten later. Binnengekomen bleek dat het echt een super coole, kleine, intieme, gezellige club is waar echt een heel leuk en vriendelijk sfeertje hing. De dansvloer was in het ruim van de boot en in de punt had je een klein barretje en wat relax ruimte. Alexx was nog bezig aan zijn openingsset en dit was een zeer aangename binnenkomer. Zijn set was iets hitgevoelig maar hij maakte dit weer ruimschoots goed met een paar onbekende kletsers waar ik echt niet op stil kon blijven staan.

Tijdens zijn set stond Ben Nevile al op te bouwen voor zijn liveset, en net toen die helemaal gesetteld was en zo’n beetje klaar om te beginnen sprong er een mafkees met een grote cowboyhoed achter de draaitafels. De hele zaal begon te joelen en te schreeuwen en de persoon met hoed mixte zijn eerste plaat er gruwelijk naast in. Dit maakte niet eens zo heel veel uit want ik heb nog weinig mensen zo enthousiast achter de draaitafels zien staan, Wighnomy style! Het bleek niemand minder dan Ark te zijn die snel even een plaatje wilde draaien. Na 3 plaatjes kapte die er dan ook al weer mee en begon Nevile aan zijn liveset.

Deze Canadees die zijn platen uitbrengt op het meer housy sublabel van Logistic, Telegraph, had een heerlijke liveset. Mooie funky plaatjes met van die meeslepende high hats en diepe bassen. Plaatjes met vocalen doen het bij mij ook altijd goed. En niet bij mij alleen was te merken aan de zaal. Er werd flink gejoeld en geschreeuwd en ik heb niet één iemand níét zien lachen volgens mij. Leuk was ook dat Nevile af en toe alleen wat soundscapes uit zijn laptop toverde en daar dan zelf een plaat doorheen mixte met een kale bas of een high hat. Op deze manier werd twee weer één. Aan het einde van zijn set kwam Ark weer even aan de knoppen draaien en daar bleef het deze keer daar ook bij want Pantytec stond klaar om te beginnen.

De Berlijners hadden weer een hoop apparatuur meegenomen waar de vetste geluiden uit getoverd werden. Mooi om te zien dat het bij deze twee oude rotten ook echt niet allemaal vanzelf gaat. Constant overleg met elkaar en super geconcentreerde blikken richting de schermpjes van de laptops. Een aantal mooie wat diepere stukken kwamen voorbij afgewisseld met de wat dansbaardere minimale klanken. Helaas Pantytec niet helemaal af kunnen zien omdat de vermoeidheid van 2 dagen lopen in Parijs toch wel toesloeg in de benen. Daarom besloten om richting hotel te gaan.

De Batofar is zeker weten een aanrader mocht je in Parijs zijn. Een leuke kleine gezellige club op een aparte locatie met hele vriendelijke en leuke mensen. Bovendien weten ook de Fransen wat losgaan is!

Au revour!

Le BatofarLe BatofarAlexxX-tra BatocoolBatofarAlexxDansvloerAlexxArkDansvloerArkSortie of Sortie Nie?BatofarBen Nevile neemt het overBen NevileNevile aan het werkZip getting readyDe ChillChillinLe BatofarSammy Dee getting readyBen NevileArkArk aan de knoppenPantytecConcentrationPantytecSammy Dee, DimbimanPantytecPantytec@WorkX-tra BatocoolX-tra BatocoolTime to goPatrijsVJ SchermBatofar