In het nog niet officieel geopende Muziekgebouw aan 't IJ vond afgelopen vrijdag 'Warp meets London Sinfonietta' plaats. Een concert waar muziek van Warp artiesten werd gespeeld door het London Sinfonietta Orchestra. Ook was er een optreden van Plaid begeleid door drie mannen op Marimba's en Jamie Lidell had een soloset.

Het publiek bestond uit een mengeling van klassiekliefhebbers en 'clubbers'. Hoewel de klassiekliefhebbers het soms zwaar te verduren hadden en een deel tijdens het rauwe optreden van Jamie Lidell zelfs voortijdig vertrok, was het een mooie mix van klassiek en electronica.

Naast de muziek speelde ook het visuele een grote rol. Uiteraard was het indrukwekkend om tussen de één en tien muzikanten live te zien optreden maar het gigantische videoscherm achter deze artiesten maakte het helemaal af. Zoals het Warp beaamt waren de videobeelden een genot voor het oog en waren de beelden goed afgestemd op de muziek. Rustige beelden tijdens de prachtige uitvoering van Steve Reich's 'Six Marimbas' door 6 mannen op, je raadt het al, 6 marimbas… En wilde, snel wissellende live beelden afgewisseld met vooraf opgenomen materiaal tijdens het woeste optreden van Jamie Lidell.

Na het hoofdprogramma was er weer tijd voor een drankje in de foyer van het prachtige muziekgebouw met uitzicht over het IJ. Tijdens de nazit werden alle stoelen uit de concertzaal verwijderd en een uurtje later begon de afterparty daar waar eerst iedereen nog had gezeten. Met de Warp artiesten op het podium (oa. Plaid en Jamie Lidell) konden iedereen de energie nog uit het lijf dansen. De muziek ging, zonder dat er een plaat of cd aan te pas kwam tot half vier door en na afloop was iedereen het er over eens, dit was een speciale avond!

Met dank aan Jan voor de foto's!
Video's volgen, maar die moeten nog even verkleind worden…

We wachten af...Plaid - ScopePlaid - ScopeGeorges Antheil - Ballet MécaniquePauzeMuziekgebouw aan 't IJUitzicht over het IJMuziekgebouwJohn Cage - 1st Construction in MetalSteve Reich - Six MarimbasChris Clarke - The faceJamie LidellNazittenAfterAfterMuziekgebouw aan 't IJ