Heb je ook genoten van het vette Front 242 concert tijdens onze opening? En wist je dat dit EBM oftewel Electronic Body Music heet? En dat onze moderne Techno muziek daar rechtstreeks vanaf stamt?

Nou tel al deze weetjes bij elkaar op en je snapt dat je er vanavond bij moet zijn. Want er staat een spetterend live optreden op stapel van Fixmer/McCarthy. Terrence Fixmer (Gigolo Records, DE) is voor de technofans natuurlijk geen onbekende. Vette sound, super producties. Douglas McCarthy was de voorman van Nitzer Ebb, een EBM band die tot de grootste in zijn soort gerekend mag worden en op 1 lijn staat met namen als Front 242. Vele technoproducers sampleden zijn rauwe schreeuwstem dan ook voor nummers als 'Let your Body learn' en 'Control I'm here'.

Maar na de live show van Fixmer/McCarthy houdt het feest niet op. Wij haalden speciaal uit het hoge Noorden DJ Kcee over, die de perfecte combi van Electronic Body music en Techno draait! Inmiddels bekend om zijn sets op feesten als Shockers en Awakenings. Hij bracht ook releases uit op labels als Skunkworks, ReRun Records, ID&T en doet samen met DJ Mischa het project Kreislauf (Bodyartform, Zweden).

De avond wordt voorafgegaan door een uitgebreid festival dat in het teken staat van Electronic Body Music en Cybergothic/Industrial stijlen. Wil je dat ook meemaken, kijk dan hier voor meer informatie. Voorafgaand aan Fixmer/McCarthy draaien DJ -X-X-X- en U-Man back to back een zinderende set van EBM Tot techno. En als je naar het festival komt heb je meteen toegang tot deze techno avond!

Dus hou je van techno en wil je eens ervaren wat er gebeurt als je Techno in zijn roots laat kijken? Zorg dan dat je erbij bent!

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

Lineup

http://www.effenaar.nl