livesetscom 02-12-2005

Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat de website LiveSets.com is opgericht, met toentertijd een kleine groep mixtape verzamelaars die hun heil op internet hadden gezocht. Door de jaren heen is de site uitgegroeid tot een elektronisch muziek platform met op dit moment meer dan 53.000 members wereldwijd, met zelfs een internet radiozender waarop muziek te horen is van grote artiesten, maar ook van opkomende en getalenteerde dj's.

Vanuit verscheidene locaties ter wereld worden er radioshows gepresenteerd door LiveSets.com members, zoals Joel Mull & Grindvik, DJ Becka, Echoplex, Tioneb en vele anderen waar we trots op zijn om te hebben.

Ook zijn vele feesten zoals Reactor, Nature One, SMS, Inside Techno, Phonocult, Integrate, Magnetronik, Mono, Free Your Mind Festival, Planet Rose en Transistor intussen live te horen geweest op LiveSets Radio. Toch blijven we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de elektronische muziek te promoten, zowel in het binnen- als het buitenland.

Maar eerst is het tijd voor feest!! Na 5 jaar hard werken, plezier maken en nieuwe contacten leggen zijn we het er over eens dat we deze mijlpaal in het bestaan van LiveSets.com maar eens moeten vieren. Op 2 december 2005 vieren wij ons 5 jarig bestaan met een uitzonderlijk feest in de Sugar Factory in Amsterdam.

Door de jaren heen hebben we met vele artiesten, promotors en andere organisaties samen gewerkt maar met Tresor uit Berlijn hebben we toch wel een speciale band opgebouwd. Deze is ontstaan sinds ons vorige feest, waarbij we Steve D. en Mad Max hebben laten overkomen naar Amsterdam. Ook hebben we altijd een prettige maar vooral plezierige samenwerking gehad tijdens onze jaarlijkse opnames en uitzendingen van de Tresor bunker op Nature One en niet te vergeten onze vele gedenkwaardige bezoeken aan de club zelf.

Om er zeker van de zijn dat dit feest weer een onvergetelijke avond zal worden hebben we weer een aantal vrienden van Tresor uitgenodigd. Dit keer komen niemand minder dan de Tresor Berlin Headquarter dj's:
Dash
Dry aka 3ST
Kriek
Mack

Dash
Zijn carriere begon in 1989 en zijn vroege invloeden komen van de acid house en techno artiesten uit Engeland.(e.g. Baby Ford). Door middel van zijn eigen feesten in 1990 - 91 (Firehouse) was hij in staat om een groter publiek aan te spreken.

De belangrijke resident avonden in Club Tresor van 1993 - 94 opende meerdere deuren voor Dash en hij ontwikkelde een diepere interesse in de hardere techno zoals Planetary Assault Systems, Jeff Mills etc.

In die tijd had hij al een naam voor zijn draaistijl ontwikkeld "techno met een groove". In 1997 werd Dash resident in Tresor en sindsdien is hij niet alleen bekend als dj, ook als producer. Daarnaast is Dash degene geweest die het succesvolle Tresor Headquarters Team heeft opgericht. En in 1999 richtte hij samen met Dry het Rampe D label op wat bedoelt was als een platform voor de muziek van hemzelf & van vrienden en werd al snel een belangrijk deel binnen de labelsscene in Berlijn.

Dry aka 3ST
Dry kwam voor het eerst in contact met electronische muziek eind jaren 80 door synthesycers, pop bands als Depeche Mode en Front 242, maar ook Kraftwerk. Tot aan deze periode waren techno en house nog compleet nieuwe woorden voor hem, maar dit veranderder toen hij begin jaren 90 een live opname uit de Tresor bunker bemachtigde. Hij was onder de indruk van de harde, bizarre geluiden die men draaide in deze oude bunker.

In 1995 kwam hij in contact met het gevestigde Headquarters Team van Tresor. Een groep jonge vrienden en enthousiaste artiesten die op woensdag een wekelijkse meeting in de Tresor hadden. Later werd er besloten de kluis open te stellen voor publiek en zo kregen zij de mogelijkheid om voor een groter publiek op te treden. Datzelfde jaar schafte Dry studio apparatuur aan en begon met zelf met produceren. Zijn eerste track kwam in 1996 uit onder zijn pseudoniem 3ST (mumu rec. 05).
In het jaar 1998 werd Dry resident dj van Tresor en hij heeft er sindsdien zeer regelmatig gedraaid. Maar het belangrijkste project waar hij aan werkt is het Ramp D label wat hij samen met zijn goede vriend Dash heeft opgericht in July 1999.

Kriek
Kriek draait al sinds 1994 zijn energieke, duistere, en experimentele sets voor een enthousiast publiek zowel in Berlijn als in het buitenland. Het begon voor hem echt professioneel te worden met zijn optreden op het Ostranenie Film en Video Festival in Dessau van 1995 - 97 en de film première van "Earworm" in Berlijn en de Multimedia Visions tentoonstelling in Brandenburg te Berlijn.

In de jaren 1998 - 99 heeft 3 keer een door een tour Zwitserland gemaakt en verschillende optreden in Duitsland en Australië gehad. In 2000 - 02 begon hij wat weer meer in Duitsland te draaien, maar ook in Budapest en op het Clubland Festival in Antwerpen was hij te vinden. Vanaf 1998 is kriek een vaste waarde binnen het Headquarters Team van Tresor. Ook heeft hij de afgelopen jaren de Tresor bunker op Nature One doen schudden met zijn gestoorde sets.

Mack
De 32 jarig Michael is geboren in Schwerin - Mecklenburg. Zijn eerste contact met de electronische dansmuziek was toch wel de hardere kant zoals hardcore en metal, maar ook The Cure en synthie-pop bands. Sinds zijn eerste underground feesten in Schwerin - Mecklenburg, in 1994, is hij steeds meer bij de electronische muziek betrokken. In 1995 vertrok hij naar Berlijn om daar arabische talen, islamitische wetenschappen en journalistiek te studeren aan de universiteit van Berlijn.

Hij heeft al op vele plaatsten gedraaid zoals in Ostgut, WMF-lounge Nature One open air, Ibiza, Moog, Rohstofflager, verscheidene love parades in Tresor en op vele andere plaatsen. Mack is sinds 1999 een vaste waarde binnen het Headquarters Team en nam een deel van de distributie van het label voor zijn rekening in het jaar 2002. Sinds 2004 is hij bookingsmanager van Tresor en regelt de bookingen van de meeste artiesten.

Location

Sugar Factory
Lijnbaansgracht 238
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.livesets.com
http://www.tresorberlin.com
http://www.sugarfactory.nl