Met trots presenteert de Effenaar een Electro/EBM/Cyber/Techno festival van formaat. Van vroeg in de avond tot laat in de nacht zal de Effenaar trillen op haar grondvesten. De hoofdverdachten zullen zijn:
Fixmer/McCarthy is het fantastische samenwerkingsverband tussen de zanger van de legendarische 80's electro groep Nitzer Ebb; Douglas McCarthy en meester van de gruizige en zuigende industrial techno; Terrence Fixmer. Samen belichamen ze de volgende generatie in Electronic Body Music; dwingend en compromisloos hard. Naast nieuw werk zal de Fixmer/McCarthy live-set voor de helft bestaan uit Nitzer Ebb klassiekers.

Underground grootheden Das Ich staan garant voor een lekker potje industrial geweld. Das Ich is vooral erg knap in het zoeken van de balans tussen dwingende ritmes en chaos. Ze versmelten gothic sferen met een scherp industrial randje.

PTYL komt uit Tel Aviv, Isreal. PTYL brengt heerlijk lompe, smerige en rauwe electronische beuknummers met een expressieve, verleidelijke zang. Of het nu stevige Industrial is of lekkere Electroclash: PTYL voelt zich in beide werelden opperbest thuis.

The Invincible Spirit is nog zo'n cult band. Hun underground hit "Push" is een befaamde dansvloervuller.

Psyche zijn de populairste Canadese electro band naast Skinny Puppy en Front Line Assembly. Ze zijn nog steeds van grote invloed op de scene. Avant-Electro-Pop sinds de vroege jaren 80.

Maar na de live show van Fixmer/McCarthy houdt het feest niet op. Wij haalden speciaal uit het hoge Noorden DJ Kcee over, die de perfecte combi van Electronic Body music en Techno draait! Inmiddels bekend om zijn sets op feesten als Shockers en Awakenings. Hij bracht ook releases uit op labels als Skunkworks, ReRun Records, ID&T en doet samen met DJ Mischa het project Kreislauf (Bodyartform, Zweden). Dit festival is een co-productie met Cybergothic Syndrome.

Voor 23:30 uur 12,50 euro entree.

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

http://www.effenaar.nl
http://www.fixmermccarthy.com
http://www.dasich.de
http://www.gothip.de/ptyl/news.htm
http://www.invincible-spirit.de
http://www.psyche-hq.de