petrol 31-10-2005

Booka Shade (D, live)
Het duo verantwoordelijk voor de meeste producties op Get Physical (M.A.N.D.Y., DJ T., Sunsetpeople…). De twee hebben ook tijd voor zichzelf genomen met "Memento", een album vol schemerige minimal en electro-house en een paar ferme scheuten acid en soundscapes. Live stellen zij hun muziek voor aan de hand van exclusieve visuals en zelfgemaakte filmfragmenten. Recent uitgebracht: de single "Mandarine Girl", en ze remixten onlangs ook "Middle Finger Music" van hun fantastische labelmaatje Chelonis R. Jones.

Sascha Funke (D)
Van electropop op zijn BPitch-album "Bravo" naar minimal stuff op Kompakt en brandbare acid op zijn laatste single "Boy". 1 van de grote technotalenten die er in Duitsland rondlopen en een ijzersterke troefkaart in de handen van Ellen Allien en haar posse, zoals ook te horen is op de nieuwe labelverzamelaar "Camping 2".

Tomas Andersson (ZW, live)
Begenadigd technoman, weet zich verzekerd van een schare enthousiaste fans waaronder de heren Dewaele en Tiga. Retro-acidsingle "Washing up" (inclusief Tiga-remix) is een nauwkeurige weergave van het Berlijn van vandaag en een opwindende voorbode van het album dat op uitkomen staat op BPitch. Remixte o.a. Hell, Hakan Lidbo en DJ Assault, is labeleigenaar van Average Records. Van 'average' heeft hij echter niets! Check ook "Camping 2".

Josz LeBon (NL)
Nederlander én sympathiek, zeldzame combinatie! Petrol guru, heerser in het ruigere electro- en house-repertoire. Samen met Monica Electronica host van de Infamous Mudclub@Petrol. 1e release: "Bootsjunge" op de 10 Days Off-sampler op Play Out.

Jef K (F)
Wereldwijd Respect-resident en vaste man achter de draaitafels in Sven Väths Cocoon-club, de Parijse Rex en de beruchte Open House-feesten in de Lichtstad. Al sinds de vroege jaren '90 1 van Frankrijks meest vooraanstaande house-dj's, ook in België notoir en graag gezien, o.a. door zijn Fuse-residency ('99-'03).

Pirrès (B)
Groot talent van de Antwerpse underground house-scene en 1 van de drie pilaren van de Amai Parties. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft
hij bijna in alle gerennomeerde clubs van België gedraaid. De man is jarig, trakteer hem een glaasje Champagne..

Koenie (B)
De sympathiekste sleutelfiguur in de Belgische dance-scene, verantwoordelijk voor de 'ku' in Mayaku. Verblijdt met Wally's Groove World al vele jaren de vinylfreaks met nieuwe releases op wekelijkse basis, heeft alle clubs in België en vele in de rest van de wereld meermaals gezien vanuit de dj-booth.

Christian Lioret (B)
Bedenker van de deep funky Amai-avonden. Na omzwervingen en residencies in de VS (Atlanta, NYC) en het organiseren van de grootste houseparties van Tsjechië sinds enkele jaren terug in het oude land.

Voor 00:00 uur 10 euro entree.

Location

Petrol
d'Herbouvillekaai 21
Antwerpen, België

Lineup

http://www.petrolclub.be