armin van buuren

De nieuwe Fontys Rockacademie in Tilburg wil een 4-jarige HBO opleiding starten tot dj/ producer. Op dit moment is de rockacademie vooral gericht op bas, drum, gitaar en zang, maar de school onderkent het belang en grootte van de dance-industrie.
Om de opleiding goed op te zetten wordt overlegd met de bekende diskjockeys en producenten Armin van Buuren en Ben Liebrand.
Als het onderwijsprogramma wordt goedgekeurd zal het dus mogelijk worden een dj/producer-opleiding te volgen en hiervoor gewoon studiefinanciering te ontvangen.

[…] Volgens een woordvoerder van de Rockacademie is er in het eerste jaar van de opleiding plaats voor tien studenten. De Rockacademie leverde in september van dit jaar haar eerste afgestudeerden af. "We zijn nu een opleiding die zich richt op bas, drums, gitaar en zang", zei directeur Gerard Boontjes van de Rockacademie maandag.

"Maar de dance-industrie is ook heel groot. We willen met onze opleiding uiteindelijk het totale spectrum van de muziekwereld bestrijken. De nieuwe opleiding tot dj-producer is weer een stap in die richting."

De school benut de komende maanden om het onderwijsprogramma voor de nieuwe studierichting in te richten.

Comments

  • Chris

    Chris

    10 November 2003

    Ben benieuwd wat het moet worden met deze opleiding. Ik neem aan dat er ook voor deze opleiding een toelatingsexamen gedaan moet worden en dat het dus niet zomaar voor iedereen is die dj wil worden.
    Ik hoop ook dat het nadruk op het produceren komt te liggen. Het is voor een dj om bekend te worden super belangrijk dat ie goede producties maakt. Plaatjes aan elkaar mixen kunnen er zo veel!

  • Goedie

    Goedie

    10 November 2003

    Wat is de toegevoegde waarde van zo'n opleiding? Als je die opleiding volgt heb je grotere kans op een baan? Lijkt me sterk, vooral omdat in het dance wereldje contacten leggen heel belangrijk is.

    Al ligt het dan wel weer in de lijn van de profesionalisering van de bedrijfstak dance samen met de oprichting van de BVD.

Comments are closed