Reddingsmedewerkers  (Bron: CNN)

Maandagochtend vroeg zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen toen (waarschijnlijk) portiers met pepperspray hadden gespoten om een gevecht te stoppen. De bezoekers raakten door de pepperspray, mede door de angst van voor een aanslag, in paniek en liepen elkaar onder de voet in het gedrang om naar buiten te komen. Uit vooronderzoek is al gebleken dat het pand niet voldeed aan de voorschrften van de brandweer en dat nooduitgangen geblokkeerd waren.

CHICAGO - Eenentwintig bezoekers van een nachtclub in het Amerikaanse Chicago zijn maandagochtend vroeg omgekomen nadat iemand pepperspray in het rond had gespoten en er paniek was ontstaan.

Een bewaker zou de bijtende stof hebben gebruikt om een gevecht in de Epitome Night Club te stoppen. Daarop ontstond een stormloop naar de uitgang.

In het gedrang om de club zo snel mogelijk te verlaten, liepen de bezoekers elkaar onder de voet. Veel mensen raakten gewond, meldde de politie. Er bevonden zich meer dan 1.500 gasten in de twee verdiepingen tellende Epitome Night Club. Mogelijk waren er te veel mensen binnen. Volgens gegevens op internet zou de club maximaal 1000 mensen kunnen herbergen.

De slachtoffers werden doodgetrapt of kwamen door verstikking om het leven. De club ligt op de eerste verdieping van een gebouw en de bezoekers moesten een trap af om naar buiten te komen. Toen enkele bezoekers vielen, liepen anderen volgens getuigen over hen heen. Tientallen mensen raakten gewond, van wie enkele ernstig.

Volgens de Britse omroep BBC heeft de Amerikaanse angst voor een aanval met biologische of chemische wapens bijgedragen aan de paniek.

Comments

  • Chris

    Chris

    17 February 2003

    Super erg dat dit is gebeurd!
    Waarom komt men er pas achter dat het niet in orde is met de veiligheid in geval van nood en dat een pand niet voldoet aan de veiligheidsvoorschriften van de brandweer NADAT er iets vreselijks gebeurd!! :-(?:(

  • Goedie

    Goedie

    18 February 2003

    Denk omdat die voorschriften niet goed worden gehandhaaft. >:(

Comments are closed