Awakenings Logo

Op de website van Awakenings stond de afgelopen 2 weken een poll met de vraag of Tiësto op Awakenings zou moeten draaien. De Poll is gesloten en met 54% tegen heeft Rocco besloten Tiësto dus niet te boeken voor het festival. "Jammer" zegt de een, "gelukkig" zegt de ander…

De poll heeft veel los gemaakt! Er werd over gesproken op radio 538, dance-sites namen het op als nieuwsbericht en vooral op het messageboard van awakenings werd er behoorlijk op "los-gediscussieerd". In de mail van Awakenings legt Rocco het een en ander uit:

In het vooruitstrevende duitse techno-magazine Raveline zag ik dat DJ Tiesto in de lezerpoll over 2002 op de 7e plaats was terecht gekomen in de top 10 van internationale DJ's. Hij staat daar heel netjes achter grootheden als DJ Rush, Umek, Carl Cox, Richie Hawtin, Adam Beyer en Jeff Mills en laat helden als Dave Clarke en Gayle San zelfs achter zich!

Dat Tiesto steeds meer techno draait in zijn sets (ook in Nederland) wist ik en toen Tiesto in de laatste BG liet weten dat hij heel graag een keer een complete technoset zou draaien op Awakenings, vond ik dat het overwegen meer dan waard.

Ik stam als partyfreak uit de tijd dat "house" gewoon "house" was. De allereerste houseparties in 1988 en 89 in amsterdam heb ik allemaal bijgewoond en sindsdien heeft het fenomeen me nooit meer losgelaten. Ik heb het dan ook altijd belachelijk gevonden hoe de Hollandse hokjesgeest zo nu en dan de kop op stak in deze continue veranderende muzikale party-scene.Zo ontstond Awakenings onder andere door techno te gaan programmeren in een tijd dat er slechts ruimte leek voor "mellow"- en "gabber" parties.

Maar goed, Ik dwaal af. De vraag voor de poll was: Moet Monumental Tiesto boeken voor Awakenings Festival? Werkelijk duizenden mensen hebben gestemd en vanaf het begin af aan was het een close call.
Uiteindelijk is 54% tegen en 46% voor en gaat het dus niet door! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het jammer vind. Ik snap heel goed waarom een hoop mensen tegen stemmen en velen hebben dit ook nog eens uitgelegd op het messageboard. Toch had ik het erg leuk gevonden om Tiesto overdag op het open podium te programmeren. Het had een zware klus voor hem geworden maar dat is het natuurlijk voor iedere DJ. Volgend jaar zullen we weer een Tiesto-poll doen en ik hoop dat dan de meerderheid er wel voor openstaat!
Ik vraag me af of 54% tegen een voldoende meerderheid is om Tiësto niet te boeken. Er zijn tenslotte (naar alle waarschijnlijkheid) 3 andere tenten waar deze 54% naar toe kan gaan! Wij zijn benieuwd naar jullie mening! Reageer op dit item en laat weten wat je er van vindt!