breakline 18-11-2005

London Elektricity (GB, live)
Klasbakken op drum and bass-gebied zowel als dj's als live op een podium. Vestigden met "Billion $ Gravy" voorgoed hun naam in de scene, consolideren nu met "Power Ballads", als altijd op het licht fantastische Hospital-label.

Roni Size (GB)
1 van de grootste nog levende titanen van de drum and bass. Vond mee het genre uit, en verzette eind jaren '90 nog eens de bakens met de liveband Reprazent. Alom geroemd om zijn stijl die tegelijk subtiel jazzy als beukend en stompend is.

Murdock (B)
Strakste mixer van het blok, meester in het opbouwen van een set (afbouwen en terug de hoogte in). Ragga, dub, hiphop, electro en deep house beïnvloeden zijn selectie en stijl. Gastheer bij StuBru's Switch, organisator van Breakdown in Hasselt, dj op alle drum 'n' bass events in België (Star Warz, It's Like a Jungle, Dour, …). Werd door Hospital in Londen genodigd om te komen draaien en heeft er ook een tour door Zuid-Afrika op zitten.

Fonkee Monk (B)
Samen met Ultramarijn begonnen als Tha Fonky Monks in 1996. Draait een mix van funk en hiphop met uitstapjes naar house, disco, electronica en drum and bass. Rauw en nasty als het even kan, altijd funky als de thong van Foxy Brown. Resident op Hot RnB Nights, Urban Lifestyle en One Love, organiseert feesten samen met Uprock, DedJedi en Turnhaawt) en is oprichter van het collectief Drop Da Funk.

Ultramarijn (B)
Uprock-resident en co-organisator, mixt de hiphopklassiekers met nieuwe geluiden zonder te kijken naar stijl of genre - als hij het maar goed vindt.

Esko (B)

Voor 00:00 uur 10 euro entree.

Location

Petrol
d'Herbouvillekaai 21
Antwerpen, België

Lineup

http://www.petrolclub.be