MAX 404, een van de pseudoniemen van de Nederlandse Dance producer Erwin van Moll, brengt sinds 1992 muziek uit op labels als Eevo Lute, DJAX, United, Universal Language, Lucid, Mo’Wax en S.S.R. Misschien ken je ‘m als MAD MAXX, FACELESS TECHNO BASTARDS, PROTEUS GENERATION of WARM. Allemaal van de hand van de uit Valkenswaard afkomstige Erwin. Zijn geluid: een mix van house, breakbeat, dub, techno en ambient. MAX 404 heeft in alle bekende Nederlandse clubs gedraaid, dus kunnen we beter de internationale namen noemen: The End (London), Flow, The Unit en Arches (Glasgow), Beam Hall (Tokyo), Nitsa (Barcelona), Heliopolis festival (Jyvaskyla, Finland), Culture Club (Gent, Belgium) en Café d’Anvers (Antwerp). Max 404/Erwin heeft remixes gemaakt voor onder meer David Holmes, Kirk Degiorgio, Gerd (Sensurreal), Terrace (Acid junkies), Sonar Lodge en Rei Harakami. Zijn debuut-album in 1995 ‘Love & mathematics’ was tot album van de maand gekozen door het invloedrijke magazine MUZIK (UK) met het compliment “This impossibly beautiful album offers 14 slices of emotive excellence”.
In 2003 bracht Max 404 een reeks producties uit: Dirty disco, vol.1, voor het ultra-hippe Belgische ESKIMO-label. De 12” Celsius, met de Eindhovenaar en producer Sonar Lodge (met Domu-remix). In 2005 komt Spin my world uit, eveneens op het Eskimo-label.
En dan is er nog een andere hoedanigheid waarin je Erwin kunt tegenkomen: als helft van het duo CLASHING EGOS. In 2004 bracht dit duo een aantal 12” en het album RUBICON (waarop ook Daryll-Ann’s Jelle Paulusma op te horen is) uit, waarmee ze een brug willen slaan tussen akoestische muziek en dance. Erwin is ook de man achter JEAN WINNER, een electro-project voor Eskimo, waar inmiddels de tweede single van is uitge-bracht. Pffff. Wij hebben ‘m in de vorm van MAX 404. Check die duizendpoot.

Location

11
Oosterdokskade 3-5
Amsterdam, Nederland

Lineup

www.ilove11.nl