Innercity 2005

Met trots presenteert ID&T zaterdag 17 december de achtste editie van Innercity. De Amsterdamse RAI biedt ook deze keer onderdak aan één van de toonaangevende indoor festivals van Nederland. Waar voorgaande jaren werd gekozen voor een thema waarbij een land centraal stond, zal dit jaar de muziek en de artiest focus zijn.

Dance muziek heeft de afgelopen vijftien jaar een enorme ontwikkeling ondergaan. Van een kleine, underground muziekbeweging eind jaren tachtig is het thans verworden tot een maatschappelijk geaccepteerde muziekstroming vooral populair onder jongvolwassenen.

Behalve in populariteit toegenomen heeft dance muziek zich ook enorm verbreed. Tegenwoordig zijn er vele dance stijlen die naast elkaar staan en/of verweven zijn met elkaar. Maar niet alleen binnen dance is er sprake van cross-overs, ook ‘klassieke’ muziekstromingen zoals bijvoorbeeld pop of rock worden geïntegreerd in de dance muziek.

Innercity 2005 is kritische weergave van de laatste ontwikkelingen binnen de dance. Op 17 december zullen in de RAI verschillende electronische dancestijlen te beluisteren zijn; van techno, minimal, electro en nu acid tot house, hip hop, breaks en urban eclectic.

Een progressieve line-up, met onder andere Dave Clarke, Alter Ego Live, 2manydjs, Sander Kleinenberg, Tiga, Mr. Wix & Lyrical Tie, Chuckie, Booka Shade Live, The Glimmers en Collabs Session featuring Chris Liebing & Speedy J, diverse culturele cross-overs (o.a. Puppet Mastaz en Off the Wall) en de samenwerking met het Nederlandse Instituut Media Kunsten onderstrepen de nieuw ingeslagen weg van Innercity.

Line-up
Main
- 2manydjs
- Alter Ego live
- Tiga
- Technasia
- Bart Skils

Techno
- Alloy Mental live
- Collabs Session ft. Chris Liebing and Speedy J
- Steve Rachmad
- Dave Clarke

Electro
- HOTT live
- Handel live
- Terry Toner and Herr Arter
- DJs Are Not Rock Stars!
- DJ Touché
- The Glimmers

Minimal
- Sandrien
- Lauhaus
- Lupe
- Booka Shade live
- Makcim

Urban/ Eclectic
- Junior Jack and Kid Creme
- Off the Wall
- Real live
- Chuckie
- SixDeck Ratpack

Hiphop/ Breaks
- Evil Nine
- Puppet Mastaz
- Jeugd van Tegenwoordig
- Mr Wix & Lyrical Tie
- DJ Yoda

House/ Progressive
- Benjamin Bates
- Benny Rodrigues
- Nic Fanciulli
- Sander Kleinenberg

Location

RAI
Europaplein 8
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://innercity.id-t.com