Op zaterdag 21 Mei slaan Extrema Music, EC Records en HotKitchen nogmaals de handen ineen voor het in december 2004 gelanceerde concept "KNOCK-OUT!". Voor deze tweede editie wordt club Nightlive in Maastricht volledig omgebouwd tot een grote boksarena, compleet met boksring, rondemissen en bijpassende visuals van nederlands beste VJ- team Photonic. Referee MC Spyder voorziet de wedstrijd van commentaar en zorgt dat alles volgens de regels verloopt?

De muzikale invulling van de avond wordt geheel verzorgd door EC Records en maakt deel uit van Michel de Heys internationale tour voor zijn nieuwe cd 2Faces. Deze nieuwe mix-dubbelaar van Michel de Hey weerspiegelt de twee gezichten die de artiest als dj heeft; aan de ene kant brengt hij velden en superclubs overal ter wereld in beweging met zijn stevige, stampende technobeats en aan de andere kant is hij een artiest die juist in kleine clubs trippy en funky techhouse ten gehore brengt. Beide 2Faces-cd?s zijn gevuld met muziek van artiesten die tot de persoonlijke favorieten van De Hey gerekend mogen worden. James Holden, Secret Cinema, Steve Rachmad, Joel Mull en Funk d'Void hebben bijvoorbeeld een plek veroverd op een van de twee cd's.

Michel de Hey richtte al in 1993 zijn label EC Records op omdat hij de wereld wilde laten zien dat er andere muziek uit Rotterdam komt dan de destijds heersende clubmuziek. Door de jaren heen heeft EC Records zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende techhouse/techno-labels. Door klassiekers als Grooveyards ?Watch me now?, Secret Cinemas ?Timeless Altitude? en dansvloerkrakers zoals ?White men can?t funk? en ?Ozonic? heeft EC Records veel respect verdiend vanuit de (internationale) dance/clubscene.

Ook HotKitchen is weer van de partij! De organisatie staat vooral bekend om haar vooruitstrevende feesten in de mergelgrotten van Kanne onder de naam Caves of Joy. De feesten, die al sinds 1998 worden georganiseerd, zijn iedere keer steevast uitverkocht. Tijdens de eerste KNOCK-OUT! in de Tilburgse 013 bewees HotKitchen ook buiten de donkere spelonken van de grotten een goed feest te kunnen bouwen! Sterker nog: op 16 juli host HotKitchen een area op Extrema Outdoor 2005. Op het programma staan dan onder anderen acidpionier Josh Wink en, jawel, Michel de Hey!

ExtremaMusic is de thuisbasis voor artiesten zoals Matthew Dekay, Gene Farris, Luke Chable, Funk d'Void, Ren-mesz, Gideon, Nick-K en Bart van Wissen, maar ook de labels Deep Records, Dekay Records, Deep Focus en Extrema Records opereren onder de Music-vleugels. ExtremaMusic blijft gestaag groeien; vorige maand nog trad Kosmas Epsilon toe tot de Extrema-gelederen en ook Gene Farris? nieuwe label Industry is sinds kort bij ExtremaMusic ondergebracht.

Location

Nightlive
Kesselskade 43
Maastricht, Nederland

Lineup

Bizarre, Rechtstraat, Maastricht / Satisfaction, Oranje Nassaustraat,Heerlen / Music Machine, Paardestraat, Sittard / Foto Muller, Bovenstestraat, Echt