technoville 03-06-2005

Er zijn de laatste weer heel wat verschillende technoavonden in de Poema in Utrecht. Zo vindt er op vrijdag 03 juni aanstaande het feest Technoville plaats. Dit feest komt voort uit een samenwerking tussen TPF events en Funkie Juction events. De line-up bestaat onder andere uit Damian Keane, Darko Esser en Greg Martini.

TPF events bestaat nu 9 jaar. Al vanaf 1996 laten zij de beste techno platen horen en voelen dmv diverse genaamde feesten, zowel indoor als outdoor. TPF events heeft feesten in loodsen, clubs en op interessante buiten locaties gegeven.

Het is begonnen in een loods op de Oostelijke Handelskade te Amsterdam met het feest Amitabha, daarna heeft zij 3x in het Repetitiehuis gestaan, de AMP studio’s kwamen voorbij, de Mazzo, Stubnitz, Doornroosje, Eletrolux gebouw, Hemkade, Coentunnel, Nieuwe Meer, aan het Noordzee kanaal (48 uur), Vat ’69 en vele andere locaties.

Sinds vorig jaar heeft TPF events het feest Technoville bedacht en startte daarmee in Almere in clubs als Sequoia en de Etage (zonder succes). TPF events merkte dat Almere nog niet klaar was voor technofeesten en ging daarom snel terug naar Amsterdam, waar zij een aantal buitenfeesten heeft gegeven onder bijvoorbeeld een spoorbrug te Muiden, de beruchte tunnel in Diemen, in het mooie sprookjesbos boven op de Coentunnel en vele meer…

Nu heeft TPF events met Funkie Junction events de koppen bij elkaar gestoken en hebben samen besloten om naar Utrecht te gaan en wel in, de met de gouden kabouter bekroonde, club Poema.

We hebben gekozen voor een uiteenlopende line-up zodat je vanaf het begin van de avond er lekker in zit om tot het eind je climax te behalen!

Greg Martini
Gregor Prizmic Martini (24) aka Greg Martini is geboren in Slovenië.
In 1991 kocht hij zijn eerste “Turn Up The Bass” tape en daar begon zijn passie voor de muziek te groeien. Na wat met zijn gitaar te hebben getokkeld, ging hij in ’98 over op vinyl. In ditzelfde jaar ontdekte hij Awakenings en vanaf dat moment heeft hij Techno nooit meer losgelaten. Hij werd resident deejay in een club te Haarlem en heeft zich goed naar de top weten te werken. Hij staat hij nu op feesten als Dance Valley, Reactor en Rock it!
Ook bezit Greg samen met Steve Kenzo zijn eigen platen lable “Inspiration Records” en kwamen er releases uit op Underground Liberation. Na lange tijd proberen om deze held te boeken, hebben we hem eindelijk staan!

Oliver Kucera
Oliver is 22 lentes jong en geboren in Tsjechië. Toen hij 6 was kreeg hij de interesse in muziek. Hij bespeelde de trompet, maar dat ging hem al snel vervelen. Hij kocht een Amiga en hij was niet meer van de elektronische muziek weg te slaan. Tot zijn 18e heeft hij zichzelf opgesloten om alles uit zijn equipement te halen wat erin zat en toen hij 21 was kwam zijn eerste plaat uit. Na zijn optreden op Awakenings zijn er voor hem veel deuren geopend en is hij niet meer weg te denken achter draaitafels en apparatuur.
Hij heeft zo’n grote variatie, dat hij een stilstaand publiek, geen kans geeft om stil te staan!

Daniël Leeflang
Een leek zal zeggen dat de naam Daniël Leeflang (35) synoniem is met Hardcore, maar kenners weten al een lange tijd beter.
De inhoud van zijn platenkoffer bestaat in ’89 echter uit Techno –en Acid vinyl. Inmiddels heeft Daniël zich ruimschoots bewezen als techno deejay en heeft hij grote evenementen als Teqnology, Dance Valley, Mayday, Love Parade en Technoville achter zijn naam staan.
Ook kun je hem horen op zijn eigen TPF records en op Q-dance records samen met K.D. Smith. Eigelijk valt er niet veel nieuws meer over hem te vertellen, want wie kent hem niet.

Damian Keane
Geboren in Manchester en in Norwich is hij voor het eerst in aanraking gekomen met elektronische muziek. Zijn inspiratie kwam van het pompende werk als Steve Stoll, Planetary Assault System, The Advent, etc., etc. Toen de eerste Zweedse dingen kwamen, begon hij met het hardere werk tot ongeveer 1998. De laatste tijd is hij wat milder geworden en laat het van zijn publiek afhangen hoever hij kan gaan. Hij bezit een eigen platen label genaamd Audiosculpture en heeft diverse organisaties achter zijn naam staan. Deze avond zal hij het van jullie laten afhangen wat er gedraaid wordt!

Darko Esser
Darko (28) is bekend van club Doornroosje en van zijn label Wolfskuil Records.
Hij heeft gestaan naast grote technohelden als Jeff Mills, Dave Clarke, Surgeon en Heiko Laux. Hij beheerst niet alleen één stijl muziek, maar kan ook lekker door funken; als hij gaat, dan gaat hij er voor de volle 100% tegen aan. Hij heeft gedraaid voor Awakenings, Tommorow en vele meer en nu is het de beurt aan Technoville om zijn kunsten te tonen en het publiek te overmeesteren.

Michel (Abstract)
Michel begon met draaien in ’88 op kleine feesten en verjaardagen. In ’93 was hij voor 3 maanden resident dj in de Spaanse club Pacha en in hetzelfde jaar startte hij een wekelijkse radio show op System FM (Alkmaar).
Hij heeft gestaan in clubs als Time, Catacomb studio’s, Waakzaamheid, Hemkade en Technoville (underground en clubs). Hij draait met helden als Jerome, Shinedoe, Jay Denham, Thomas Krome en vele meer. Hij laat de dansvloer trillen met zijn energieke technosets. Overal waar Michel draait, begint de menigte te springen en te gillen.

Christoph Voorn
Christoph ontdekte de techno in de laatste jaren van de vorige eeuw in de Effenaar (Eindhoven) en op de middelbare school. Gelijk met de start aan de AKI academie in 2002 kwamen de draaitafels en sloot hij zich aan bij de dance-organisatie van poppodium atak: basic grooves. Zo infiltreerde hij snel als resident en ontwerper en is zo mede verantwoordelijk voor een flinke reeks kwaliteitsavonden techno. Christoph draaide met oa. Robert Hood, Bart Skils, Estroe, Dimi Angélis, en Joris Voorn. Diepe baslijnen, melodie en een flinke dosis funk in zijn cruciaal voor Christoph. Opbouwen of beuken.. als het maar diep gaat!"

Sebastian
Peter Willig aka Sebastian (27) hebben we ontdekt in het plaatsje Tiel. Sinds de eerste Technoville editie is hij niet meer weg te denken bij TPF events. Dit aanstormend talent zal je dan ook veel meer gaan horen dit jaar en zit dus bij ons Technovillebookingsburo. Op Legalize was hij van de partij en heeft de hele rit gebattled met Michel (Abstract). Hij is op 18 jarige leeftijd begonnen met draaien en experimenteerde met vele stylen. In het begin alleen bij mensen thuis, maar nu steeds meer op diverse feesten en kleine discotheken. Hij heeft o.a. in de gerenomeerde club Scala te Utrecht gedraaid op 21 jarige leeftijd. Afgelopen zomer is hij afgereisd naar het party eiland Ibiza om daar als dj de zomer door te komen. Op zijn eigen site www.djsebastian.nl kun je een setje van hem downloaden.

Technoville
Datum: vrijdag 3 juni 2005
Tijden: 23:00 - 06:00
Entree: E. 9,00