Steve Rachmad

KPMG heeft in opdracht van ID&T onderzoek gedaan naar de Dance-scene. Ik heb nog geen tijd gehad om het 62 pagina's tellende rapport te lezen, maar de belangrijkste conclusies zijn te lezen op de website van ID&T. Daar is ook het volledige rapport te downloaden.

Het is erg leuk om te lezen hoe er "vanaf de andere kant" naar de dance-scene wordt gekeken. Een van de conclusies is bijvoorbeeld: "Dance is niet alleen dance muziek, maar ook een wijze van leven die synoniem is voor uitgaan, genieten en een bepaalde stijl en manier van doen en laten." Ik had het niet beter kunnen verwoorden. ;-)

Een deel van het artikel zoals te lezen op de site van ID&T:

Dance is goed voor 500 miljoen omzet en 11.000 banen
AMSTERDAM - In de Nederlandse dancescene gaat een bedrag van tenminste 500 miljoen euro per jaar om. Daarbij is de sector goed voor zo’n 11.000 arbeidsplaatsen. Dat blijkt uit een rapport van KPMG. In het rapport staat verder dat dance als culturele stroming een belangrijke plaats in Nederland inneemt. KPMG deed het onderzoek in opdracht van media- en entertainmentbedrijf ID&T. Het is voor het eerst dat het fenomeen dance in kaart is gebracht.
[…]
Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is verder dat aan grootschalige dance-evenementen relatief weinig gezondheids- en veiligheidsrisico’s zijn verbonden. De omvang van de evenementen kan volgens KPMG nog verder toenemen, zolang de logistiek dat toelaat.

ID&T is blij met de resultaten van het onderzoek. Het onderschrijft het beeld dat ID&T zelf reeds had gevormd over de impact van dance als culturele en economische stroming in Nederland. Bovendien wordt het negatieve beeld over de openbare orde en veiligheid rondom de grootschalige dance-evenementen weerlegd.
[….]
In de afgelopen jaren heeft zich volgens het rapport een grote groep van geïnteresseerden en liefhebbers in dancemuziek gevormd. In Nederland omvat de groep jongeren en jongvolwassenen(15 tot 35 jaar) zo’n 4,6 miljoen mensen, waarvan 2,3 miljoen geïnteresseerd in dance, aldus KPMG.
[…]
Ook de verkopen van CD’s illustreren het belang van dance: in 2001 bedroegen de totale verkopen met daarop dance muziek naar schatting bijna 40 miljoen euro. Jaarlijks bezoeken circa 700 à 800 duizend mensen een groot dance-evenement.
[…]
Nederland heeft volgens de inventarisatie van KPMG zo’n 81 danceclubs, een tiental Nederlandse evenement-organisatoren en meer dan 150 toonaangevende DJ’s. Daarvan is Tiësto inmiddels het officieuze boegbeeld. Hij werd vorig jaar door een Brits muziekblad uitgeroepen tot beste DJ ter wereld en kreeg afgelopen weekend de prestigieuze Nationale Popprijs uitgereikt.
[…]

Comments

  • Goedie

    Goedie

    17 January 2003

    Ja het gaat goed met de dance-scene, misschien moet ik daar maar eens werk in gaan zoeken :P

  • Tygo

    Tygo

    18 January 2003

    Misschien dj worden?
    Producer?
    Organisator?

  • Goedie

    Goedie

    19 January 2003

    Dj, I wish :D
    Produce, zie boven
    Organisator, wie weet &)

  • Chris

    Chris

    20 January 2003

    Wij maken met onze site toch al deel uit van de Dance scene! Al hebben ze voor het onderzoek wel start2dance gebruikt ipv groovetrackers… :-(
    Maarja… Volgende keer kunnen ze niet meer om ons heen! :r

Comments are closed