In januari viert Planet Rose haar achtjarige bestaan en pakt uit! Naast de residents zullen in januari onder andere Dave Tarrida, Pure, The Acid Junkies, K.Cee en Surgeon op het verjaardagspartij(tje) langskomen!

Dus gefeliciteerd Planet Rose! En Party on!!

In januari vieren wij het achtjarig bestaan van Planet Rose in Doornroosje. Al deze tijd heeft deze clubavond de roerige dancewereld overleefd. Daarmee is Planet Rose de langstlopende wekelijkse clubavond van Nederland! Tenminste: als wij ons niet vergissen.

Planet Rose wordt in januari 1995 opgestart als een avond zonder duidelijk afgebakende grenzen. Op de vaste zaterdagavond worden de meest uiteenlopende
artiesten geprogrammeerd, zoals Jeff Mills, Daft Punk, 4 Hero en DJ Krush. Langzaam maar zeker ontstaat een vast concept: de muzikale koers gaat richting techno. Maar dan wel in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat naast het betere stampwerk van Marco Carola, Surgeon en Dave Clarke, ook de subtielere (the
Youngsters, Daniel Bell, Dopplereffekt etc.) en experimentele (I-f, Plaid, Hakan Lidbo, Like-a-Tim) varianten aan bod komen. Inmiddels zijn we zo’n 400 feesten verder. De lijst van optredende artiesten is dan ook gigantisch. Voor een compleet overzicht: check http://www.planetrose.nl.

Zoals bekend beschikt Doornroosje over twee zalen. Beiden worden zo vaak mogelijk ingezet. In de grote zaal komt techno aan bod (en tegenwoordig steeds meer electro). De kleine zaal komen andere genres aan bod: house, deephouse, breakbeat, dub en electro vinden hier gretig aftrek.

Op de laatste zaterdag van de maand is er een Planet Rose Special die tot 6.00 uur duurt. De headliners zijn artiesten van formaat. Denk aan: James Ruskin, Jeff Mills, Rolando, the Advent, Surgeon en Blake Baxter.

Planet Rose heeft momenteel vier resident-dj’s: Hansz en Pure (twee dj’s van het eerste uur), B-Tek (sinds 2,5 jaar) en LL (sinds 1,5 jaar). Zij zijn het gezicht van
Planet Rose. Hun muzikale horizon is breed, dus het woord purisme komt niet voor in hun woordenboek! De residents hebben overduidelijk bijgedragen aan het succes van de avond.

Het deurbeleid bij Planet Rose is soepel: er mag bijvoorbeeld worden geblowd. Maar voor geweld, harddruggebruik, dealen en racisme is er zero tolerance. De entreeprijzen zijn zo laag mogelijk. Voor een lage prijs wordt een zo hoog mogelijke kwaliteit geboden. Uiteraard zijn de avonden gedecoreerd. En waar het budget het toelaat worden bijvoorbeeld vj’s toegevoegd aan de line-up.

In Oosterse culturen staat het getal acht voor voorspoed, geluk en oneindigheid. Dit wensen wij ook Planet Rose en haar aanhang toe in 2003!