vektor 21-04-2007

Het is ongeveer twee jaar geleden dat Proper Propaganda het licht zag als organisatie. Op 7 april 2005 organiseerde Proper Propaganda voor het eerst een Pixel avond in een Arnhemse club. De organisatie werd geboren uit frustratie met het Arnhemse uitgaansbeleid en de eentonige programmering. Proper Propaganda wilde hier verandering in brengen. Na een reeks succesvolle edities in Arnhem kon Pixel terecht in club 11, Amsterdam, waar het doorgroeide tot een vaste avond met een grote fanschare. Pixel vertrok uit Arnhem en liet een leegte achter. De roots van Proper Propaganda liggen immers in Arnhem dus leek het niet meer dan normaal om het Arnhemse publiek een nieuw concept te presenteren.

Op 9 september 2006 vond Vektor voor de eerste keer plaats in club Zinc, Arnhem. Waar Pixel zich vooral richtte op minimal en electro is Vektor in het leven geroepen om een podium te bieden aan kwaliteitstechno. De Nederlandse technoscene groeit en bloeit maar er wordt in het oosten weinig aandacht aan besteed. Vektor besloot hier verandering in te brengen. Nu drie succesvolle edities, met onder andere Steve Rachmad en Heiko Laux, verder zal club Zinc op 21 april opnieuw zijn deuren openen voor Vektor.

Er is getracht om binnen het techno genre een zo breed mogelijk scala aan muziek neer te zetten: van opbouwende en warme melodieuze detroit techno tot aan de stevige looptechno van voor de eeuwwisseling. Zolang gevoel en kwaliteit er in doorklinkt is het geschikt voor Vektor. De 21 april editie is hierin geslaagd. De line-up is als volgt: Paul Hazendonk, Darko Esser, Dave Miller en Damian Keane. Er siert ditmaal geen internationale artiest in de line-up omdat Proper Propaganda er van overtuigd is dat de Nederlandse technoscene over meer dan voldoende talent beschikt en Nederland juist trots moet zijn op onze artiesten.

Paul Hazendonk is een schoolvoorbeeld van een ondergewaardeerde technoartiest. Naast Dj en producer is Paul ook de eigenaar van vijf (!!) labels, waaronder het internationaal geroemde Adult Records . Op zijn eigen Technique records heeft hij al meerdere platen uitgebracht en op Manual Music verschenen al releases van onder andere Petter en Jesse Somfay. Toch blijven de grote optredens in Nederland uit, buiten Rotterdam geniet Paul helaas nog niet status die hij verdient. Arnhem mag er van uit gaan dat Paul de avond op een gepaste en melodieuze wijze de avond zal beginnen.

Na Paul Hazendonk neemt Darko Esser het over. Darko is zonder twijfel Neerlands grootste technotalent. Als eigenaar van Wolfskuil records en als programmeur van de Planet Rose avonden is Darko eigenhandig verantwoordelijk voor het bestaan van techno in het oosten des land. Waar Planet Rose al twaalf jaar aan de weg timmert als succesvolle technoavond is Darko zelf pas de laatste jaren in opkomst. Zowel als DJ en als producer lijkt zijn carrière de afgelopen tijd in een stroomversnelling geraakt. Met Producties op Ovum en Underwater en optredens op onder andere Extrema en binnenkort zelfs de Panorama Bar (Berlijn) lijkt het Darko Esser allemaal goed af te gaan.

De avond zal afgesloten worden door een van de beste DJ-duo's uit de Nederlandse technoscene. Dave Miller & Damian Keane treden al meer dan 5 jaar samen op en hebben op de meest toonaagevende technofeesten van Nederland gestaan. Zo stonden ze al eerder op Awakenings, Teqnoloy en Heroes of techno. Hun stijl wordt omschreven als hard en stevig toch blijven ze ten aller tijden muzikaal. Geen rücksichtslos geram, maar stevige techno die met zorg door de speakers geperst wordt. Een meer dan waardige afsluiter voor de vierde editie van Vektor.

Location

Zinc
Korenmarkt 8
Arnhem, Nederland

Lineup

http://www.zincarnhem.nl
http://www.properpropaganda.com