Het Berlijnse label Get Physical viert haar 5e verjaardag de Euro Elastics Tour 2007. Get Physical is ontstaan toen Arno Kammermeier en Walter Merzige (die samen Booka Shade vormen) Frankfurt verruilden voor Berlijn. Samen met hun vrienden Patrick Bodmer en Philipp Jung van M.A.N.D.Y. en Groove redacteur DJ T richten ze vervolgens Get Physical op. Vijf jaar en een dikke vijftig releases later is Get Physical uitgegroeid tot een van de toonaangevende dance labels. Al is het maar door de floorkillers 'Mandarine Girl', 'Night Falls' en 'In White Rooms' die Booka Shade uitbracht. Ook 'Body Language', een samenwerking van Booka Shade en M.A.N.D.Y. deed het goed op in Londen en Ibiza. De muziek van het label wordt omschreven als minimal of microhouse maar ook als laidback of funky. In Duitsland heeft men het steeds vaker over neotrance. Dit geldt zeker voor de opbouw van de muziek en de melodieën maar de tracks zijn veel ingetogener en dieper dan de stadiontrance van weleer.

M.A.N.D.Y. is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het flink aan de weg timmerende label. Zo mixten het duo op voorbeeldige wijze de compilaties van Get Physical, die een fraaie staalkaart van het label vormen. Als remixer nam M.A.N.D.Y. tracks van onder meer Fisherspooner, The Sugababes, Royksopp, Daniel Beddingfield en The Knife onder handen.

De nieuwe ster Jona heeft pareltjes als 'Yellowstone' en 'Learning From Making Mistakes' op zijn naam staan. De Belgische producer zal een zinderende live set neerzetten waar nog lang over gepraat zal worden. Binnenkort zal zijn eerste volwaardige album verschijnen.

Lopazz scoorde in 2004 een fikse clubhit met 'I Need Ya'. De track is onder meer terug te vinden op Sven Väth's Ibiza Mix compilatie. Op Get Physical bracht hij tot nog toe twee singles uit: het Barry White-achtige 'Take Me Home' en 'Migracion' (featuring vocals by Alex Cortex and Mariella Landivar-Garcia). Ook hij zal een live-optreden verzorgen.

Grote zaal
M.A.N.D.Y. (Get Physical, d) + Jona (Get Physical, d) + Lopazz - live (Get Physical, d) + Piet van Dongen +

Kleine zaal
Deep Focus feat. Guy J (Deep Focus, Cocoon, Israel) + Gideon (Deep Focus, Less Is More) + VJ Slof

Location

Doornroosje
Groenewoudseweg 322
Nijmegen, Nederland

Lineup

http://www.doornroosje.nl