De eerste house ontstaat eind jaren ’70. Rond 1983 ontstaat langzaam de vorm waarin house bekend werd in onder andere de ‘Warehouse’ in Chicago (waar housemuziek ook zijn naam aan dankt), waar onder andere Frankie Knuckles draaide, en in de ‘Paradise Garage’ (waar de term ‘garage’ vandaan komt) in New York, waar Larry Levan zijn draaikunsten vertoonde. In de zomer van 1987 slaan tijdens de ‘Summer of Love’ de house uit Chicago en de garage uit New York ook over naar Europa. Eerst van Ibiza naar Engeland, daarna volgen Nederland en de rest van Europa snel.

De laatste jaren is housemuziek een mainstream geworden in Nederland. Er zijn een aantal razend populaire feesten ontstaan. Helaas zijn deze commerciĆ«le feesten tot een hype geworden, waardoor bijna alle dj’s hier dezelfde muziek draaien. Daardoor wordt er te weinig aandacht geschonken aan deep, soulful, funky and jazzy house, stromingen die wij verstaan onder REAL HOUSE!

Zaterdag 31 maart zal Club Imax volledig in het teken staan van REAL HOUSE. De house uit Chicago en de garage uit New York worden naar Rotterdam gebracht door Ronald Molendijk (de enige echte Nederlandse Larry Levan), Cleon Macnack, Virgil, WickEd, Daenczo, MC Chapell en de grondleggers van real-house.nl: Prunk le Funk en Joey Bero.

Location

Club Imax
Leuvehaven 77
Rotterdam, Nederland

Lineup

http://www.real-house.nl
http://www.clubimax.nl