Purmerend, 18 augustus – Na de première van Strike One vorig jaar in de Rotterdamse Kuip vindt op 22 oktober de tweede editie van het evenement plaats in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Behalve dat het dit jaar een overdekte editie op een andere locatie betreft, is het concept Strike One wat muzikale invulling aangaat vernieuwd. Na een ontelbare reeks legendarische HQ-feesten, de druk bezochte Hard Forrest area tijdens het Impulz festival en de zeer populaire hardcore-events A Nightmare In Rotterdam in de Ahoy’ en het buitenfestival A Nightmare Outdoor te Hoek van Holland, wil UDC haar muzikale horizon met Strike One verder verbreden door vrijwel alle harde dance-varianten onder één dak samen te brengen. Bovendien is de organisatie van mening dat Strike One naast gevestigde artiesten ruimte moet bieden aan minder bekende namen.

Met in totaal vier zalen ligt het zwaartepunt van de programmering zogezegd op de hardere stijlen binnen de dancescene: hardcore, hardstyle, jumpstyle, hardtrance en (hard)techno. Meest opvallende zaal is waarschijnlijk de Female Area waar louter nationale en internationale vrouwelijke dj’s zullen aantreden. Terwijl dj-ende dames begin jaren 90 duidelijk in de minderheid zijn, is hun opmars de afgelopen tijd opmerkelijk te noemen. Op 22 oktober zullen de volgende namen acte de présence geven: Joyce Mercedes, Lucca, Malika, Amber D, Miss Monica, Shinedoe. De koningin van de hardere stijlen Dana zal prime-time aantreden op Strike One en is de hardst draaiende dj in de Female Only zaal: “Ik denk dat alle vrouwelijke dj’s zich tien jaar geleden extra moesten bewijzen, omdat dance destijds toch een mannenwereld was. Dj worden was vooral een jongensdroom, maar gelukkig hebben steeds meer vrouwen die ambitie. De sterke en diverse line-up toont aan dat de nieuwe generatie vrouwelijke dj’s heeft geprofiteerd van onze ontberingen van toen.”

In de hardstyle area is het muzikale aanbod afwisselend, voeren hardstyle, jumpstyle, hardtrance en harddance de boventoon en staan de volgende artiesten op de agenda: Pavo, Gaz West, Uberdruck, Trance Generators, Tommy Pulse, DR Rude en Activator. In de techno area zullen Cari Lekebusch, Christian Smith, Billy Nasty, Darren Kay, Marco Nastic, Mateo Murphy en Erick Pike het podium beklimmen. Promo, Panic, Evil Activities, Jappo, Peaky Pounder, Armageddon Project, Miss Hysteria en Shadowlands Terrorists zijn de namen die voor het decibellenbombardement in de hardcore-zaal verantwoordelijk zullen zijn. Promo: “Ik kijk uit om weer eens in de Brabanthallen te draaien, waar ik sinds de verbouwing niet meer ben geweest. De line-up in de hardcore-zaal is afwisselend en veelbelovend. De combinatie van donkere, industriële hardcore en meer toegankelijke hardcore is het bewijs dat UDC inziet dat hardcore een brede stroming is en de hokjesgeest bij het publiek langzaam verdwijnt.”

Na een grondige verbouwing vorig jaar behoort het zalencomplex De Brabanthallen momenteel tot de grootste en modernste van het land. Door de centrale ligging van ’s-Hertogenbosch is locatie vanuit alle delen van het land relatief snel en makkelijk bereikbaar. Daarnaast is het voor treinreizigers vanaf het station slechts vijf minuten lopen. Tickets voor Strike One zijn verkrijgbaar voor 29 euro.

Location

Brabanthallen
Diezekade 2
's-Hertogenbosch, Nederland

Lineup

http://www.udc.nl