Na alweer 10 succesvolle evenementen in de Amsterdamse Panama is het nu tijd voor de Funk’d organisatie om uit te breiden naar Rotterdam. 22 Oktober aanstaande is het intieme en historische Prinsestheater de locatie waar het allemaal moet gebeuren. Dit evenement wordt het startsein van een maandelijkse clubavond in een prachtige locatie. Dit theater gesitueerd aan de Schiedamse weg is een schitterend historisch gebouw en heeft een capaciteit van 600 man. De warme natuurlijke sfeer van het pand is uniek te noemen. Het is niet voor niets dat grootheden zoals bv Paul de Leeuw ook hier hun theatershows hebben gegeven.

Rotterdam is nu dus een maandelijkse clubavond rijker op zaterdag en de Funk’d organisatie denkt hiermee tegemoet te komen aan een duidelijk aanwezige behoefte in het Rotterdamse uitgaansleven. Voor de liefhebbers van kwalitatieve funky house op zaterdag was en is er immers weinig keus. Nu komt daar verandering in. Headliner van deze Funk’d editie is niemand minder dan Gene Farris. Deze Amerikaan uit Chicago, verantwoordelijk voor meer dan 40 eigen producties (!) op labels zoals Relief Records (van Green Velvet), zijn eigen label Farris Wheel Recordings, Defected, Siesta Music en Force Ink, woont inmiddels in Nederland. Opgegroeid in Chicago waar hij begin jaren negentig furore maakte in de lokale underground, was en is hij een van de belangrijke ambassadeurs van de typische Chicago house sound. Zo heeft hij o.a. nog samen gedraaid met de legendarische Ron Hardy, eveneens uit Chicago die beschouwd wordt als een van de allerbeste house deejays in die tijd. Be├»nvloed door o.a. Ron Hardy en Ron Carrol is Gene Farris uitgegroeid tot een wereldwijd gerespecteerde deejay/producer. Gene Farris staat synoniem voor “damn fine house, nothing too heavy, just good party tunes”!

Naast deze geweldenaar uit Chicago is deejay Jeroenski te gast bij Funk’d. Deze sympathieke deejay is al jarenlang een graag geziene gast in de Nederlandse clubscene. Resident van o.a. Las Palmas en Vasquesz in Tilburg stijgt zijn ster gestaag. Ook is hij actief als producer en heeft hij zijn eigen platenlabel Pitch Records waar hij o.a. samenwerkt met Roog en Greg van Hardsoul en Alex van Alff. Resident deejay van Funk’d Rotterdam is dj Denniz. Deze sympathieke en talentvolle Rotterdamse deejay/producer is o.a. resident van BED, de Thalia Lounge en zijn eigen maandelijkse Groove Express feesten in de Rotterdamse Loft. Vaste Funk’d host Lex Empress is ook van de partij.

De Funk’d evenementen na deze Rotterdamse “Grand Opening” zijn zondag 20 november in de Amsterdamse Panama met superstar deejay Erick Morrillo en 26 november wederom in het Prinsestheater te Rotterdam.

Location

Prinsestheater
Schiedamseweg 19
Rotterdam, Nederland

Lineup

http://www.yougotfunkd.com