Autechre is de absolute vaandeldrager van hedendaagse elektronische muziek. Deze pioneers komen in april met hun nieuwe album ‘Untilted’, uitgebracht op Warp Records. Dit is tevens de stal voor genre genoten Aphex Twin en Boards of Canada. Het unieke van Autechre ligt in de complexiteit van hun nummers, die vaak een sluier vormt van abstractie, die ligt over iets heel moois: Een onderliggende schoonheid, door heel ver weg liggende melancholische melodielijnen en ritmes die een weird soort funk bevatten die zowaar tot dansen uitnodigt. Vaak geimiteerd inmiddels, maar nooit geevenaard. Autechre’s muziek vormt langzamerhand een genre op zich en dit onderschrijven ze met zeldzame, maar overtuigende concerten, die duidelijk laten zien waar een elektronische act sterk in kan zijn. Zij worden bijgestaan door SND (Mille Plateaux, Skam). Grondleggers van de clicks-N-cuts muziek, electronic amet een dromerige laidback inslag. Verder met DJ Rob Hall, bekend van Gescom, een samenwerkingsverband met Autechre leden Sean Booth en Rob Brown.

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

Lineup

http://www.effenaar.nl
http://www.warprecords.com

Comments

 • Chris

  Chris

  31 March 2005

  Cool dit! Lijkt me wel leuk om hier heen te gaan, maar dan hoop ik dat Autechre optreedt vóór de laatste trein richting Amsterdam…

 • T-Wanus

  31 March 2005

  De zaterdag erna komt ie in Köln Chris en dan ga ik er naartoe met oud-huisgenoot.. plan?

 • T-Wanus

  31 March 2005

  In reactie op uwer mededeling.. dé oplossing is daar..
  http://www.effenaar.nl/pages/nieuws.html#0

 • Chris

  Chris

  31 March 2005

  Klinkt leuk twan, maar ik denk niet dat dat 'm gaat worden… Eindhoven ook niet trouwens, want die dag ben ik in de More omdat oa Gijs en Kees daar draaien.
  Dan de dag erna naar de melkweg voor Jeff Mills en vrijdag misschien met gijs en kees mee naar eindhoven… Om daar nou Keulen achteraan te plakken… 8-)
  Ik heb in ieder geval de actie "Brabantstad haar Nachtnet!" gesteund!

Comments are closed