Voltt februari 2005

Op zaterdag 12 februari is het weer zover. Dan zal de Paradiso wederom het strijdtoneel zijn voor een nieuwe editie van Voltt. We zijn weer druk bezig geweest om een Voltt waardige line up te realiseren en we zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat. Als eerste zijn we erg trots om Pantytec's eerste live optreden in Nederland te mogen verwelkomen. Pantytec aka Zip/Dimbiman en Sammy Dee zijn een van de absolute grondleggers van de minimale techno zoals we die vandaag de dag kennen. Naast hun eigen doordachte en diepe producties runnen ze ook het toonaangevende label Perlon. Dit label staat al jarenlang garant voor een stroom aan kwaliteits releases en het Berlijnse label word gezien als een van de meest vooruitstrevende labels binnen de scène. Hun artiestenstal reikt van Akufen tot Mathew Jonson en van Matthew Dear tot Baby Ford. Ook onze held Ricardo Villalobos is met zijn verschillende releases onderdeel van de Perlon crew. Speciaal voor deze avond hebben de mannen van Pantytec de afgelopen maanden hard aan hun nieuwe live set gewerkt. Niet te missen dus!

Ricardo zal er dit jaar dan natuurlijk ook weer bij zijn. De minimale held met maximale output is ondertussen vaste gast geworden op de februari edities van Voltt en zijn optredens van de afgelopen jaren zijn al bijna legendarisch te noemen. Verder heeft onze gevierde nachtbraker natuurlijk nauwelijks introductie nodig, tientallen singels, twee albums en talloze remixes maken van hem de absolute vaandeldrager van de minimale technoscène. Naast deze Berlijnse technohelden zou Voltt Voltt natuurlijk niet zijn zonder onze resident Bart Skils. Al jarenlang staat hij garant voor diepe technobeats en met zijn eigen kijk op de hedendaagse techno weet hij elke avond altijd tot een hoogtepunt te brengen.

De bovenzaal van Paradiso zal deze avond in het teken van het label Minus staan. Dit Canadese label onder leiding van head honco Richie Hawtin (afgelopen zomer nog te gast tijdens de Voltt avond op 05 Days Off) wordt ditmaal vertegenwoordigd door een aantal van hun grootste techno talenten. We zullen in ieder geval een mooi live optreden van de uit Windsor, Canada afkomstige Marc Houle kunnen verwachten. Naast een solo LP op Minus vormt Marc samen met Magda en Troy Pierce het illustere trio Run Stop Restore dat ook verantwoordelijk is voor een aantal vette Minus producties. Magda en Troy Pierce zullen hem van achter de draaitafels muzikaal begeleiden en wie weet of Run Stop Restore zich gedurende de avond zal vormen. De avond zal muzikaal ingeleid worden door de immer kostuum dragende Voltt veteraan en resident Kostas Hom. "Minimize tot maximize" zal het thema zijn in de bovenzaal en dat zal het zeker worden! Als laatste willen we je alvast vertellen dat de basement ditmaal de duistere kant van het leven zal vertegenwoordigen, we're Made in da Shade! Een verassing dus…..

Location

Paradiso
Weteringschans 6-8
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.voltt.com
http://www.paradiso.nl

Comments

 • Chris

  Chris

  8 December 2004

  Gruwelijk!!!

 • Heinos

  Heinos

  8 December 2004

  Belachelijk vette line-up. Hoop wel dat hierdoor de Paradiso niet té vol gaat raken.

 • Chris

  Chris

  8 December 2004

  Belachelijk vette line-up. Hoop wel dat hierdoor de Paradiso niet té vol gaat raken.
  Gelukkig is de line-up in beide zalen super. Villalobos zal wel het grote publiek trekken, maar als het daar te druk is vind ik het helemaal niet erg om boven bij magda te staan! ;-)

 • Chris

  Chris

  9 December 2004

  Paar setjes om alvast in de stemming te komen:
  Magda & Troy Pierce (en meer)
  Troy Pierce @ Mutek
  Troy Pierce @ NYC
  :worship:

  Ben bang dat ik alleen voor Pantytec in de grote zaal kom! Dan zal het met de drukte ook wel meevallen! :D

 • Goedie

  Goedie

  10 December 2004

  Leuke line-up ja, alleen die Pantytec zegt me niks :r

 • Lizzard

  Lizzard

  10 December 2004

  vette sjit!! bezoekje wel waard, denk ik zo

 • Ludwig

  Ludwig

  14 December 2004

  ik zat gister ineens te denken… dis gelijk als KAROTTES BIRTHDAY! echt wel 1 van de gezelligste feesjes van 2003 voor mij.. schade ik weet niet nog niet welke t wordt

 • Michael

  Michael

  14 December 2004

  Waaaaaaaaat die line-up is inderdaad wel heel sweet! Als ik een agenda had zou ik het er meteen in zetten :r

 • Tjopsticks

  14 December 2004

  goeie poep!

 • DavidPi

  15 December 2004

  Te moeilijk!

  Pi = Represent

 • Chris

  Chris

  15 December 2004

  Te moeilijk!

  Pi = Represent
  Gezellig!!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  14 February 2005

  weet iemand wat er met de laptop van magda gebeurde?

Comments are closed