Het borrelt weer in het uitgaansleven. Na de gemeente Amsterdam die de Zebra Lounge wou sluiten is het nu de beurt aan de gemeente Zaanstad die het feest Wasteland heeft verboden.

ZAANDAM-Ruim drieduizend fetisjfeestgangers mogen aanstaande zaterdag niet naar het Wastelandfeest in dansgelegenheid de Hemkade in Zaandam komen. De bestuursrechter in Haarlem heeft gisteren laat in de middag besloten dat de exploitant van dansgelegenheid geen vergunning heeft voor dergelijke feesten.

De gemeente Zaanstad had via een kort geding tegen de exploitant om het verbod gevraagd. Volgens de gemeente hoort het massale seksfeest niet thuis in Zaandam en mogen er in de Hemkade alleen feesten georganiseerd worden met 'een regionaal karakter' zoals in de vergunning staat. De motivering van de rechter op de beslissing volgt vrijdag. Vorig jaar viel er een drugsdode, een politieagente, bij een Wastelandfeest in Zaandam. Volgens de gemeente is dat niet de reden van het verbod.

De organisatie van het massale seksfeest is druk bezig een alternatief te verzinnen. Misschien dat het feest wordt gehouden op een andere plek of dat het uitgesteld wordt.

De exploitant van de Hemkade is bang dat er toch nog duizenden mensen voor niks naar Zaandam komen.