qnsdy 2007

Voor de vijfde keer organiseert DJ Café TWSTd de Koninginne-tweedaagse voor dansminnend Nederland. Dit jaar in samenwerking met Ondergrond.TV en Dommelsch staan meer dan 30 acts gepland in het hart van Amsterdam, het Weteringplantsoen. De Live Stage in de Koninginnenacht is al twee jaar een enorm succes gebleken en kan gewoonweg niet meer ontbreken. Vanaf 19.00 uur op de zondag brengen Nederlandse top acts geheel live hun versie van de dance. Muzikaal kan je een cross-over aan verschillende muziekstijlen verwachten in een avondvullend programma.

Het redactieteam van Ondergrond.TV verslaat het evenement vanaf het groene terrein. Je kan aan het einde van je vrije zondag vanuit de parksfeer direct om 19.00 uur terecht in het Weteringplantsoen waar Matik en Schwarze Männer hun opwachting maken. De Amsterdamse underground band Matik brengt de rock terug in de dance. Zowaar hebben ze afgelopen jaar in het voorprogramma van de Infadels en Goose gestaan.
Laidback Luke gaat speciaal voor de gelegenheid de studio in met gitarist Grand Wazoo. Mason zal zijn viool thuis laten maar wordt versterkt door zijn electro partner The Maker. Mason bestormt momenteel de hitlijsten met zijn internationale hit Perfect (Exceeder). Op populair verzoek staat Le Clic voor de derde keer op rij geprogrammeerd. Dit house trio staat garant voor een Daft Punk-achtige sound en in navolging van vorige jaren traden zij succesvol op bij Noorderslag, Rockit Open Air en vele andere festivals.
De line-up voor de avond wordt traditiegetrouw aangevuld met Nederlands eerste house-act, onder de bezielende leiding van Gert van Veen; Quazar.
Enfant terrible van zijn eigen Klakson label, Dexter zal altijd een verassing blijven. Alle bekende en minder bekende stijlen, aankomende en gearriveerde artiesten zijn vertegenwoordigd.

Op maandag wordt een mooie traditie voortgezet. Het feest voor de fijnproevers. De Mystery Guest brengt velen terecht aan het speculeren en velen zullen benieuwd zijn naar de winnaars van de Dommelsch TWSTd DJ Contest van de afgelopen 3 jaar. Uit Engeland komen drie mannen de Hollandse feestdag kracht bijzetten. Billy Nasty die al meer dan 20 jaar de grootste dansvloeren over de wereld afbreekt en een veel geziene gast is in het TWSTd Café, Vince Watson die nauw samenwerkt met de Franse Laurent Garnier. De Engelse Amsterdammer Dave Ellesmere komt uit eigen stal en maakte dit jaar furore met de mega minimal hit Pecan. We raden je aan op maandag vroeg te komen (12.00) want bekende en onbekende, nationale en internationale dj's geven acte de presence vanaf het eerste uur.

Location

Weteringplantsoen
Weteringplantsoen
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.twstd.nl
http://www.ondergrond.tv