know your classics 12-05-2007

Na een maandje afwezigheid is het op zaterdag 12 mei weer tijd voor een verse editie van Know Your Classics in de Thalia Lounge in Rotterdam. En het blijkt het wachten meer dan waard want één van de dé Nederlandse house goeroes maakt zijn opwachting. Niemand minder dan Dimitri komt langs om zijn favoriete classics op de draaitafels te leggen. Dimitri wordt bijgestaan door twee Rotterdamse house legends, Lucien Foort en Miss Monica. Youngster Chris Rox complementeerd samen met de Mc Roga de line up.

Bij de term classics denk je al snel aan de platen die tien tot vijftien jaar geleden gedraait werden in clubs als de IT! en Nighttown. Maar Know Your Classics gaat verder dan dat. Classics zijn ook de platen die vijf tot tien jaar geleden de clubsound domineerden. Alles wat house tot de populaire stroming van nu heeft gemaakt, hoor je op Know Your Classics. Voor de ervaren clubber een avond vol herkenning, voor de jonge party people een avond van kennismaking met de muziek die de basis vormt voor de hedendaagse Dance.

Na een imposante classic set in Januari is de organisatie van KnowYour Classics zeer verheugd dat Dimitri weer afreist naar Rotterdam. De man achter de roemruchte High Tech Soul Movement avonden in de Roxy en jaren lang dé toonaangevende dj van de hoofdstad. Al meer dan twintig jaar tourt hij door Nederland en ver daarbuiten om met zijn typische Dimitri-sound de mensen in extase te brengen. En als Dimitri in zijn classics koffer duikt, dan weet je zeker dat het één groot feest wordt.

Dit geldt natuurlijk ook voor Lucien Foort. Al in 1989 scoorde de Rotterdammer een wereldhit met ‘Quadrophonia’. Sindsdien heeft hij de hele wereld over gereist en scoorde hij hit na hit. Tegenwoordig staat Lucien nog steeds aan de top en draait hij het dak weekend na weekend van de Nederlandse clubs af. Ook zijn radioshow LOS! bij 3fm, waar hij wekelijks mixen laat horen van de grote der aarde, wordt erg gewaardeerd. Een man die met recht zijn klassiekers kent.

Miss Monica behoeft eigenlijk geen introductie meer want zij is een graag geziene gast op Know Your Classics. Met haar dodelijke combinatie van typische Monica klappers en haar enthousiaste uitstraling achter de draaitafels is zij al vijftien jaar lang één van de Rotterdamse publiekslievelingen. Meerdere malen klom ze achter de draaitafels in de Thalia Lounge, elke keer met hetzelfde effect. Het dak gaat eraf. De avond wordt gestart door Chris Rox en vocaal ondersteund door Mc Roga.

Location

Thalia Lounge
Kruiskade 31
Rotterdam, Nederland

Lineup

http://www.footclub.nl
http://www.thaliarotterdam.nl