steamin soundworks 07-04-2007

Op zaterdag 7 april 2007 viert platenlabel Steamin'Soundworks zijn 10-jarig bestaan in de Amsterdamse Sugar Factory met live optredens, DJ's en een VJ tijdens een avond- en nachtvullend programma.

Steamin'Soundworks
Roel Kruize (1962) startte zijn carrière op vroege leeftijd in de muziekindustrie. Na inkoopfuncties te hebben vervuld bij o.a. Jazz-Inn en Fooks begon hij medio jaren '90 als A&R-manager bij EMI Music Publishing. Al snel tekende hij zijn eerste contract met Duke (UK) wiens 'So In Love With You' een hit werd. Verder was hij daar o.a. verantwoordelijk voor het tekenen van de Nederlandse bands Caesar en Johan en een aantal grote namen uit de Nederlandse technoscene: Steve Rachmad, Orlando Voorn, Stefan Robbers (Acid Junkies) en Dylan Hermelijn (2000 and One). Na zijn vertrek bij EMI Music Publishing richtte hij in 1997 platenlabel Steamin'Soundworks en muziekuitgeverij Steamin'Songs op. Bij Steamin'Soundworks staat de liefde voor muziek centraal en daarom beperkt het label zich niet tot een bepaald muziekgenre. Dat blijkt ook uit de releases die zijn uitgebracht: van pop, wereldmuziek, jazz, avant-garde, ambient tot electro.

Van Michel Banabila verschenen veel releases op Steamin'Soundworks. Voor 'VoizNoiz III' uit 2002 (gelicenseerd aan Challenge Records) die Banabila samen met jazztrompettist Eric Vloeimans maakte, ontving het duo in 2003 de Edison Jazz Award. Daarnaast bracht Steamin'Soundworks ook de compilatiereeks ' X-Rated' (naar het gelijknamige programma op radio Kink FM) uit met 'The Electronic Files' (2002) en The DARK Files (2006). In 2003 resulteerde de samenwerking met Kink FM en Electronation in de cd 'Electronation, are you part of it?'. Lilian Hak is de meest recente artiest die Steamin'Soundworks onder contract heeft genomen. Releases van Steamin'Soundworks zijn wereldwijd onder licentie uitgebracht bij o.a. Tone Casualties (US), Putumayo (US), Pork Recordings (UK) en Boudisque Recording (NL).

10-jarig jubileum
De viering van het 10-jarig bestaan van Steamin'Soundworks vindt plaats op zaterdag 7 april 2007 in de Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens het avond- en nachtprogramma zijn er liveoptredens van Scanner (UK), Lilian Hak (NL), Vector Lovers (UK) en Octogen (UK). Van Scanner verscheen in 2005 'The Radiance of a Thousand Suns Burst Forth at Once', een cd met opnames speciaal gecomponeerd voor het huwelijk van Roel Kruize met Ellis van den Brand. 's Nachts zal Vector Lovers optreden die voor de eerste single 'Faces' van Lilian Hak een remix maakte. Verder zijn er tussen de optredens door DJ-sets van Kiki • BPitch Control (DE), DJ Bob (X-Rated (Kink FM), Boudisque) en PR Soundsystem (Peter Rosendaal, promotor van Steamin'Soundworks). VJ Oxygen, verantwoordelijk voor de videoclip van de nieuwe single 'Stitch my name' van Lilian Hak, verzorgt de visuele presentatie. De organisatie van de avond is in handen van The Immaculate Conceptualists, bekend van o.a. Electronation.

Location

Sugar Factory
Lijnbaansgracht 238
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.steamsounds.com
http://www.electronation.nl