the future of house 17-02-2006

Vrijdag 17 februari vormt de poptempel van het zuiden, 013, het toneel voor een ongekend spektakel. Promotor Club Risk keert terug naar het Zuiden van het land voor de alweer vierde editie van de Future of House. Het feest waar de gastdeejays worden uitgedaagd om hun meest futuristische house sounds te laten horen. Zoals bij de voorgaande 3 edities staat de muziek centraal en is de muzikale programmering dan ook weer van hoge kwaliteit. Dit keer staat de zogenaamde “Dutch House Sound” centraal.

Een van de belangrijkste voorvechters van deze nationale sound is deejay Roog. Inmiddels een van de meest populaire deejays van ons land. Met zijn typische pompende funky house tegenwoordig doorspekt met elektro en techy invloeden behoort hij inmiddels tot de nationale elite. Ook internationaal is zijn ster rijzende, mede door zijn succesvolle releases (samen met broer Greg) onder zijn produceralias Hardsoul en R&G. De UK., Australië, Ibiza, Japan, Amerika, Singapore, Maleisië en Spanje zijn landen die door “the little big man” bezocht zijn. In gerenommeerde clubs als Pacha, Zouk, Yellow, Ministry of Sound en Cielo is deze man een graag geziene gast. “The sky” lijkt dan ook de “limit” voor deze bevlogen deejay/producer/remixer/labeleigenaar/promotor.

Brian S en Victor Coral maken beide al jaren furore door hun energieke “uplifting” deejay sets. Hun jarenlange residency bij het succesvolle RUSH concept vormde de doorbraak voor beide heren. Inmiddels behoren beide deejays tot de nationale top. Brian S., goed voor een slordige 150 deejay optredens per jaar, vindt de tijd nu rijp om ook als producer actief te worden. Na zich jarenlang met succes gefocust te hebben op zijn deejay carrière wil hij nu de volgende stap maken. Eind 2006 worden de eerste releases verwacht van deze sympathieke Amsterdammer. De inmiddels met een snor getooide Victor Coral maakt eveneens het hele land onveilig met stevige (tech)house waar de energie vanaf spat. Techhouse, Chicago grooves en andere techy sounds kun je verwachten van Mr. Coral. Ook zijn ster is nog steeds rijzende en daarom is deze van origine Brabantse deejay met “Rock & Roll attitude” “ready for the world”.

De warm up wordt verzorgd door de RiskSoundSystem. Dit deejay collectief (Cassie 6 & Michael Richters) heeft sinds een half jaar de krachten gebundeld wat geresulteerd heeft in optredens bij o.a. Cafe D’Anvers, 013, Panama, Sinners en de Puddingfabriek. Ook liet het duo clubbers in landen als Singapore, Indonesië en Maleisië kennis maken met hun “New Classic House”. Een mix van Deephouse, (Detroit)Techno, Garage, Minimal en Broken beats waarbij ze altijd de scherpe rand bewandelen van de house.

Dit viertal wordt gecompleteerd met vaste veejays Analog Recyling die tijdens de laatste editie al experimenteerden met visuals en interactiviteit. Zij gaan dit keer nog een stap verder. Zorg maar dat je er futuristisch uit ziet. Zij leggen het allemaal vast en laten het zien.

Location

013
Veemarktstraat 44
Tilburg, Nederland

Lineup

http://www.013web.nl
http://www.clubrisk.nl