soiree belge 22-12-2005

Soirée Belge is een energieke up-beat avond met het Belgische duo Nid & Sancy en dj's Tom Barman (dEUS) en PR Soundsystem in het kader van Tamtam door Toneelgroep Amsterdam. Nid & Sancy is een bijzonder succesvol duo dat met hun elektro punk dit jaar op festivals als 5 Days Off en Pukkelpop stonden. De niet te misverstane dj's, Tom Barman (voorman van dEUS, filmmaker en dj) en PR Soundsystem, laten de avond eindigen in een groot Belgisch dansfeest!

Het Belgische duo Nid & Sancy gaat al een tijdje mee. Eind jaren negentig stond het duo onder de schuilnaam Galacticamemdum met hun live with laptop sets al op Pukkelpop en Belgische 10 Days Off. Ze begonnen ooit met een aftandse Atari computer en sampler waarmee ze ruwe, op drum & bass, punk en industrial geïnspireerde nummers maakten. Gedurende de jaren werd het instrumentarium uitgebreid met gitaar, analoge synths en vocalen en spitsten Nid & Sancy zich muzikaal meer toe op de elektro punk. De songs houden het midden tussen dance en punk met een onmiskenbaar Nid & Sancy stempel: rauw & energiek!

Naast het optreden van Nid & Sancy zal één van de meest indrukwekkende muzikanten van België, Tom Barman, achter de draaitafels plaatsnemen. Een alleskunner lijkt Barman te zijn. Naast tien jaar van succes met zijn band dEUS, bracht hij in 2003 zijn eigen geschreven en geregisseerde film 'Any Way The Wind Blows' uit. Met techno producer CJ Bolland startte hij tegelijkertijd het project Magnus, waarmee ook muziek voor de film werd gemaakt. Tijdens Soirée Belge begeeft Barman zich achter de dj-set, waar vandaan hij je laat dansen in ongekende Belgische sferen!

PR Soundsystem, a.k.a. Peter Rosendaal, heeft menig bezoeker op festivals als Motel Mozaïque en 5 Days Off al verrast met zijn avontuurlijke dj sets waarin hij alles draait waar muziek in zit! Met een voorliefde voor jazz en elektronische muziek, zit dat vanavond wel goed.

Soirée Belge geeft je een kijkje in de keuken van de Belgische muziekscene. Deze avond vindt plaats in het kader van de randprogrammering van tamtam van Toneelgroep Amsterdam.

Location

Melkweg
Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Nederland

http://www.melkweg.nl