dommelvallei 23-12-2005

Op vrijdag 23 december kan de danceliefhebber zijn hart weer ophalen. Red Zone en Dommelvallei slaan de handen ineen, om een complete avond neer te zetten in de Effenaar in Eindhoven. In drie zalen komen maar liefst 15 artiesten voorbij, uiteenlopend van drum 'n bass tot techno en van deep ambient tot technoïd minimal rhytm samples!

Red Zone
De grote zaal van de Effenaar zal volledig in het teken staan van de drum & bass van Red Zone. Na de ram uitverkochte première in de Effenaar met Goldie en Amit levert de Red Zone crew wederom een line-up van jewelste. Vanavond staat de avond in het teken van Quarantine, een van de hotste labels in drum 'n bass land op dit moment. Labelbaas DJ Fierce en speciale guest DJ Die zullen vanavond de Quarantine sound representeren. Daniel Burke a.k.a. Fierce kennen we van releases op Virus en Prototype en van zijn samenwerking met Ed Rush en Optical. Zijn eigen nieuwe label Quarantine heeft alles te maken met samenwerking. Nieuwe en oude artiesten uit verschillende kampen werken samen aan vernieuwende tracks voor het label. DJ Die is naast een oude bekende van Fierce ook iemand die de veelzijdigheid van de Quarantine sound vertegenwoordigt. Hij is de partner in crime van Roni Size in onder andere Breakbeat Era en Reprazent. Als solo artiest tekende hij voor veel vette releases op V Recordings en Full Cycle.

Dommelvallei
De begane grond komt voor rekening van de Eindhovense Dommelvallei crew. Deze nemen de techhouse en techno voor hun rekening in de kleine zaal en het café. Zij presenteren met gepaste trots de Engelsman Vince Watson! Deze grote naam op technogebied stond voorheen als DJ op onder andere Dance Valley en City Sounds, maar zal nu zijn producties live ten gehore brengen. Daarnaast vinden we een andere live-act van vaste kracht Tachnini. Hij vult samen met de resident DJ’s Little J., El Greco en ZiX de rest van de avond in. Op het visueel vlak laat VJ Superficial, in zijn typische ContraAddiction-stijl, schijnbaar visuele tegenstellingen samensmelten tot een geheel waar je je ogen (en hersens) bijna niet vanaf kunt houden.

Het café
Er is nóg meer! In het café kun je vanavond óók genieten van een hele speciale act. Abstract soundscapes, deep ambient, technoïd minimal rhytm samples: maak kennis met Radar & Ekman! Een prima moment om even stoom af te blazen of een hapje te eten.

Kaartenverkoop
De kaartenverkoop zal gescheiden plaats vinden, maar een entreeticket is toch voor beiden feesten geldig. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de dagkassa van de Effenaar, de grotere postkantoren, het GWK en bij de VVV. Deze kosten slechts ¤ 9,-.

Red Zone
Fierce, Die, MC Verse, Martyn, Nymfo, Pressure, MC Jay

Dommelvallei
Vince Watson (live), Tachini (live), Little J., El Greco, ZIX, Radar & Ekman, VJ Superficial

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

Lineup

http://www.effenaar.nl