Elektroclash, darkelektro, industrieel, EBM, cybergothic; allemaal kleinkinderen van dezelfde moeder: de eerste beats die uit Detroit en Chicago de wereld in gepompt werden. Beats die overal anders werden opgepikt en vervormd. Nog steeds liggen er raakvlakken tussen de vele stromingen. En nog steeds is de danswereld vergeven van undergroundgevoelens.

Daarom de beurt aan RAUW; met een gothic/elektro dj-set van Joost van Bellen, T.Raumschiere & Band LIVE en dj Radio Slave. Het RAUW concept past Summer Darkness als een handschoen. Eén Stijl = Geen Stijl, is immers het RAUW-motto! Joost van Bellen draait een speciale electro meets gothic set. Van Bellen: “Ik vind het een geweldige uitdaging, het mixen van oude Sisters of Mercy en de laatste Marilyn Manson met de beste elektronische muziek van het moment. Grenzen zijn er niet: voor RAUW geldt alleen dat het vuig en opzwepend moet zijn.”

Marco Haas, alias T. Raumschmiere zette tijdens het afgelopen Nu-Heroes Festival Tivoli in lichterlaaie met een vlammende dj-set. Twee uur lang liet zijn post-apocalyptische mix van punk en elektro het zweet van de muren druipen; de dansende menigte was euforisch. Zijn oude moeder noemt hem gewoon Matt Edwards, maar als dj Radio Slave
viert hij victorie. Zijn specialiteit: zeldzame electronica uit eind jaren zeventig/begin jaren tachtig. met dj-sets in diverse Europese hoofdsteden en zware donkere remixen voor artiesten van Roman Flugel tot N.E.R.D.

Location

Tivoli
Oudegracht 245
Utrecht, Nederland

Lineup

http://rauw.meubelstukken.nl
http://www.summerdarkness.nl
http://www.tivoli.nl
http://www.shitkatapult.com/v3.3/