area 51 24-06-2005

Op vrijdag 24 juni staan dj’s Benjamin Bates, Lucien Foort, Dazzle, Sven van Vuren en Mark Green op dance-event Area 51 in bar/dancing Kerkplein in Breda. De bijzondere sfeer van de vorige editie op 2 maart zal in combinatie met deze line-up een perfect vervolg krijgen!

Na het succes van de eerste editie van Area 51 in maart van dit jaar, belooft ook de tweede editie van dit dance event een bijzonder feestje te worden. Techhouse, techtrance, techno en progressive gaan deze avond hand in hand, dankzij een brede en gevarieerde line-up van namen, die naadloos op elkaar aansluiten. Host DJ Dazzle heeft naast de lokale helden Sven van Vuren en Mark Green ook topdj’s Lucien Foort en Benjamin Bates uitgenodigd op Area 51 te draaien. Beide dj’s bepalen deze zomer voor een belangrijk deel de line-up van de zomerfestivals. Voor het festivalseizoen echt los barst, zijn zij vrijdag 24 juni te vinden op Area 51. Stanford is de MC van de avond, waardoor deze combinatie een superavond belooft op te leveren in Kerkplein Breda.

Area 51 is het geesteskind van DJ Dazzle. Zijn doel is met Area 51 eens in de drie maanden opkomende én gevestigde namen naar Breda te halen en een breed publiek aan te spreken. Door een toegankelijke line-up weet hij veel mensen te bereiken: zowel de doorgewinterde liefhebbers van house, techhouse en trance als de mensen die af en toe eens van dancestromingen willen proeven, vallen onder de doelgroep. Ook de keuze voor de locatie speelt hierin een belangrijke rol. Bar/dancing Kerkplein heeft zich in de afgelopen twee jaar duidelijk weten te profileren als danceminded. Zo stonden Marco V, Erick E, Funkerman, Benjamin Bates, Dazzle, Cor Fijneman, Montana, Mark Norman, Darkraver, Luna en Pavo al eerder achter de draaitafels in Kerkplein. De locatie leent zich goed voor dergelijke events, vooral vanwege het feit dat er maximaal duizend mensen worden toegelaten. Dit houdt het feest intiem en maakt het contact tussen de dj´s en het publiek direct.

Op 24 juni zijn het Sven van Vuren en Mark Green die de avond in de kleine zaal van Kerkplein zullen bepalen. Sinds begin april maakt Sven van Vuren Amsterdam onveilig met zijn Dancelab-concept in de Latido. Deze progressive en techhouse dj heeft de harten van veel danceliefhebbers in Breda en daarbuiten veroverd met zijn eigenzinnige platenkeuze. Sven van Vuren opent in de kleine zaal en draait van 22:00 tot 01:00 uur.
Net als Tiësto is Mark Green gestart in de Spock in Breda, waar hij nog altijd resident is op zaterdag. Deze op techno georiënteerde dj heeft ondermeer het Respect Festival, Fairy Tales en diverse Spektrum-avonden in de Mezz op zijn naam staan. Mark Green draait op Area 51 in de kleine zaal van 01:00 tot 04:00 uur.

De grote zaal van Kerkplein is deze avond het domein van Dazzle, Lucien Foort en Benjamin Bates. Dazzle werd ontdekt door Tiësto en startte jaren geleden in de stal van Black Hole. Nu verovert hij Nederland op eigen kracht. Zijn performances in 2005 op Unique en Crazyland en in de Melkweg en de Power Zone waren stuk voor stuk succesvol. Een tour met Extrema, een eigen truck tijdens de aankomende editie van FFWD en een volle agenda zijn het gevolg. Een tweede editie van Area 51 is voor deze sterk opkomende dj een logisch gevolg. Dazzle opent de grote zaal om 22.00 uur en sluit af van 03.00 tot 04.00 uur.
De enorm enthousiaste reacties op zijn inspirerende en vette performance tijdens de vorige editie van Area 51 waren zo goed, dat het onmogelijk was om Lucien Foort niet opnieuw te vragen voor Area 51. Foort is bekend van Impulz, Dance Valley en Innercity en is deze zomer ondermeer nog te horen tijdens het Rockit Festival in Utrecht. Lucien Foort draait in de grote zaal vanaf 23.00 uur.
De perfecte dj na Lucien Foort is zonder twijfel Benjamin Bates. In 2004 stond hij op Sensation White, Mysteryland en Innercity en vooral zijn performances in 2005 geven aan dat deze protégé van Marco V aan een duidelijke doorbraak bezig is. Bates scoorde veel dancehits en is de ultieme vertegenwoordiger van het vette geluid dat de dansvloeren in Nederland op dit moment beheerst. Een dag na Area 51 draait Benjamin Bates op Impulz. Tijdens Area 51 staat hij vanaf 01.00 uur achter de draaitafels.

De kaartverkoop voor Area 51 is op 1 juni gestart en vindt in Breda ondermeer plaats in Bar/Dancing Kerkplein, Magik en Tunesville. In Etten-Leur zijn de kaarten te koop bij de Music Store en in Rotterdam bij Basic Beat. Er zijn duizend kaarten beschikbaar voor Area 51. Nog een pluspunt: de entree is met tien euro bewust laag gehouden. Meer informatie is te vinden op www.areafiftyone.nl

Location

Kerkplein
Torenstraat 17-19
Breda, Nederland

Lineup

http://www.areafiftyone.nl

Comments

  • Goedie

    Goedie

    15 June 2005

    *meer informatie en flyer toegevoegd

Comments are closed