saturnight

01 || El Deider & Nathan Coles
02 || Manga

Dj El Deider is al lang verbonden aan de club waar hij al jaren draait wat hem tot een van de langstdurende residents van Stalker maakt. Hij omschrijft z’n eigen geluid als ‘dope sounds’, een mix van platen die altijd swingen en knallen. Gezien zijn 20-jarige ervaring achter de draaitafels kun je El Deider gerust een routinier noemen.
Over Nathan Coles wordt gezegd dat als ie niet geboren was, we hem hadden moeten uitvinden. Als kind van de Acid-House generatie bracht hij z’n jonge jaren door in de grote Britse superclubs. Het inspireerde hem tot tal van activiteiten. Met Mr. C startte hij de legendarische Release-avonden. En daarnaast werd hij succesvol als mede-organisator (samen met Terry Francis en Eddie "Evil" Richards) van de Wiggle avonden waarmee Coles definitief doordrong tot de top van de internationale tech-house dj’s. Ook is hij maandelijks resident in club Fabric in Londen.

Dat dj Manga Moluks bloed door de aderen heeft stromen, is goed terug te horen aan zijn gloedvolle manier van draaien. De oorsponkelijk uit Groningen afkomstige dj was al ‘urban ecelectic’ voor die term een paar jaar geleden gemeengoed werd. Hij draait naast house ook r’nb, hiphop en disco. Manga ziet zichzelf als een psycholoog voor de dansvloer. Daarover zegt hij: “Het ontroert me echt als ik mensen op een zorgeloze manier zie dansen op mijn muziek.”

Voor 01:00 uur 4 euro entree.

Location

Club Stalker
Kromme Elleboogsteeg 20
Haarlem, Nederland

http://www.clubstalker.nl