homerun 19-03-2005

HAARLEM – Op 19 maart organiseert Freezone een feest in de Lichtfabriek met het beste wat dansend Haarlem te bieden heeft. HOMERUN! is een concept voor en door Haarlemmers. De organisatie wil héél bewust geen superstar-dj’s programmeren maar juist focussen op de locale helden. Het publiek, partyorganisaties, clubs, promoters, dj’s, vj’s en de mensen daaromheen worden zoveel mogelijk betrokken bij het concept. Dat ook een kleine stad als Haarlem veel goeds te bieden heeft op uitgaansgebied, is bekend. Er bestaan echter veel -min of meer- los van elkaar functionerende scene-tjes. HOMERUN! wil de krachten van deze groepen mensen juist bundelen, de onderlinge communicatie bevorderen en samenwerkingen uitlokken. Het is de bedoeling dat HOMERUN! een terugkerend evenement wordt met een lage entreeprijs en als etalage van het Haarlemse nachtleven fungeert. Een mooi initiatief waar iedereen aan kan bijdragen. Dus: ‘Support your local scene and play ball!’.

Op de eerste editie van HOMERUN! zullen maar liefst 10 DJ’s en 2 VJ’s zich van hun beste kant laten zien. In duo’s Back2Back zijn vertegenwoordigd:

Me-Z + Amir Charles
Gamefreak Me-Z komt uit de gelederen van de organisatie Freezone waarover hieronder meer. Hij draait met Amir Charles die momenteel hoge ogen gooit met zijn Kaboom! concept dat hij samen met DJ Spliph (ook Reborn) presenteert in het Meterhuis, Stalker en binnenkort Patronaat.

Whiplash + Jur
Whiplash kennen we allemaal van zijn eigen, steevast uitverkochte retro-feesten in de Lichtfabriek, van de Rocketfuel! en After 80’s in Patronaat en van wisselende avonden in Stalker en feesten buiten Haarlem. Jur is eigenaar en directeur van Jurlights, het licht en geluidsbedrijf dat een grote bijdrage levert aan veel mooie feesten en evenementen in Haarlem en de verdere randstad. Enne.. draaien kan ie ook!

Tomato + Mels
Tomato draait geregeld in Stalker en op leuke kleinschalige feesten op bijzondere locaties. SLEM is het bedrijf van Mels. Hij houdt zich vooral bezig met communicatie en vormgeving voor bedrijven, clubs, feesten en evenementen. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van HOMERUN! en muziekfreak pur sang.

Høcke + OJay
Høcke of Hucke heet eigenlijk Sander en is volgens velen Haarlems beste DJ. Hij is resident op de All Tomorrow’s Parties in Patronaat en draait tevens in Stalker, Lichtfabriek, Sinners, Marcanti etc. Zijn eigen platenzaak heet het Alternatief en dat is precies wat het is voor de echte vinyl-junk. Voor de gelegenheid draait Sander vanavond samen met Okke a.k.a. OJay. Voor de die-hards een bekende en zeer geliefde combinatie van de vroegere Freezone feesten in Patronaat.

HN + Michel Becks
Party-allrounder HN, spreek uit: Etienne, houdt zich niet alleen bezig met draaien maar ook met de produktie van licht en geluidsinstallaties voor feesten, clubs en evenementen. Michel Becks kennen we van Eye On The Future. Samen met zijn partner in crime Alexander Koning geven zij al jarenlang succesvolle feesten in onder andere de Lichtfabriek waar zij met The Beginning de gloriedagen van de house in herinnering roepen.

VJ’s Fratsemacher + Ranja Achbar
De Nieuwe Vide is natuurlijk ook op HOMERUN! vertegenwoordigd. Hun Studio AE projekt is een laboratorium voor nieuwe visuele media waar onder andere Fratsemacher en Ranja Achbar deel van uit maken. Freezone is de Haarlemse organisatie rond Jean-Michel Nelissen en Okke Gerritsen die al jarenlang actief is op het snijvlak van commercie en cultuur. Eind jaren 90 ontstaan uit een groep enthousiastelingen die samen feesten organiseerden op wisselende locaties. Vooral de feesten in Patronaat zijn lange tijd een begrip geweest. Na in 1998 een vaste plek gevonden te hebben in de Lichtfabriek zijn de activiteiten van het bedrijf zich gaan verbreden. Evenementenorganisatie, -productie en het leveren van personeel ten behoeve van theater, concerten, party’s en festivals behoren tot hun belangrijkste bezigheden. Zo produceren ze o.a. de maandelijkse Whiplash feesten in de lichtfabriek en het )Toon) festival.

Location

De Lichtfabriek
Minckelersweg 2
Haarlem, Nederland

http://www.freezone-productions.com/homerun