Op 18 juni dit jaar vindt de derde editie van het Defqon.1 festival van Q-dance plaats. Eigenlijk behoeft de naam Defqon.1 geen uitleg meer, maar voor degenen die niet weten waar het voor staat, hier nog één keer de uitleg: DQ1 is hét festival waar elke mogelijke harde stijl in de dancemuziek is vertegenwoordigd door een tent of een open air stage. Dit jaar heeft de organisatie toestemming gekregen om een stuk van het strandgras erbij te gebruiken, waardoor er naast de area’s die er vorig jaar ook waren een aantal extra muziek stromingen aan bod komen. Zo is de Black area opgedeeld in twee area’s, ééntje voor de echte oldstyle sound en één waarin de hele dag alleen maar hardcore wordt gedraaid. Daarnaast zijn er nog twee area’s extra, maar voor meer info daarover moet je nog even op de line-up release wachten, die op woensdag 16 maart via Q-dance.nl plaatsvindt.

Het is al vaker in een Q-dance bericht geschreven, maar elke keer de vorige editie overtreffen blijft het streven. Dit jaar dus ook. Na bijvoorbeeld het 30 meter hoge mainstage en de 15 minuten durende vuurwerkshow van 2004 moeten er weer nieuwe plannen gesmeedt worden. Gelukkig is men op het Q-dance kantoor al vanaf vorig jaar bezig met de nieuwe plannen. Nu deze ideeen definitief vorm beginnen te krijgen kan alvast verklapt worden dat het er alle schijn van heeft dat het streven wordt gehaald. Defqon.1 2005 gaat alle records breken.

Voor de rest valt er heel weinig en heel veel te melden, maar voor nu staan hier alleen de belangrijkste zaken alvast op een rijtje. Dit jaar komen uit heel de wereld 70 DJ’s, verdeeld over 10 area’s, laten horen waar snel, stevig en hard voor staat in de dance. De kaartverkoop start op 19 maart via Ticketonline.nl en kaarten kosten ¤ 45. Een week later zijn de kaarten verkrijgbaar via alle filialen van de TicketBox en de Free Record Shop.
Bovendien is er dit jaar een speciaal ticket: Go Defqon.1 Commander! Zie het als een VIP ticket alleen dan met een 6 minuten durende helicopter vlucht boven het festival erbij. Hier zijn er maar 250 van beschikbaar dus als je dit wilt moet je er écht snel bij zijn. Het advies is sowieso dat je niet te lang moet wachten als je naar Defqon.1 wilt, want in 2004 waren alle tickets binnen 2,5 week uitverkocht. Q-dance verwacht dat het dit jaar nog sneller zal gaan.

Tot slot nog de mededeling dat net zoals voorgaande jaren er weer een talent area zal zijn op het festival. Het blijft voor Q-dance belangrijk om nieuwe talenten te scouten, maar ook om de nieuwste ideeen over de harder styles een kans te geven. Stuur hiervoor je demo van 30 minuten op naar Q-dance. De talents worden dan via een webvote op Q-dance.nl geselecteerd.
Houd Q-dance.nl sowieso goed in de gaten, want ook voor DQ1 2005 komt er weer een prijsvraag. Dit keer vragen we je om mee te denken over de sfeer op het terrein: wat moet Q-dance op het terrein laten komen/zetten voor materialen om de Defqon.1 beleving nog intenser te maken? Wat je kan winnen staat volgende week op Q-dance.nl. Er kan alvast verklapt worden dat dit de vetste prijs is die Q-dance ooit heeft weggegeven.

Location

Almere strand

Almere, Nederland

http://www.q-dance.nl