hopla 12-02-2005

Zaterdag nacht 12 februari, vindt de tweede editie van Hopla2005 plaats in Muziekcafé De Gloppe.
De coproductie van daMazing projects man Dj Ruiz samen met Stichting Het Podium zal deze keer in het teken van DrumNbass en de Breakbeatz staan waarvoor wederom een veelbelovende line-up is samengesteld van niet minder dan vijf uiteenlopende acts.Ook deze editie zal weer losbarsten om 23.00 uur ’s avonds om pas de volgende ochtend om 05.00 uur te stoppen. Toegangsbewijzen zijn echter alleen aan de kassa verkrijgbaar.

De line up bestaat deze nacht uit de volgende namen.

176Mowgli
176Mowgli, werd vroeger geïnspireerd door "Live-acts" gedaan door de Tekno Soundsystems in het zuiden van Frankrijk in vroeg-mid 90's. Het ontstaansproces speelde zich af in de studio met een mixer, een sequencer en verscheidene sound generators. Aangezien de computers en softsynth's beter en betrouwbaarder werden door de jaren heen verving de software een deel van de hardware en voltooide de rest van de studio. In 1998 startte een vriend 'Noddy', de vroegere zanger van death metal band Passion, met een groep mensen onder de naam '176mowgli'. Na veranderingen in interesses van verscheidene bemanningsleden verplaatste '176mowgli' zich meer van het produceren naar het live optreden. De naam bleef en nu wordt de muzikale kant van 176mowgli gedaan door twee van hen. Zij hanteren de "work apart together" methode en zo worden de ideeën eerst alleen uitgewerkt en wanneer de resultaten bevredigend zijn worden ze tezamen geperfectioneerd. In 2004 voegde ze zich bij de No-Dex Crew, een jonge organisatie welke zich inzet voor de Live Drum n Bass in Nederland. Samen met enkele van de beste Nederlandse Live DNB artiesten willen men de mensen laten zien dat DNB ook mogelijk is zonder draaitafels en een DJ.

In Exile
Dj In Exile is een specialist in Hardcore en Drum N Bass. Hij weet van elke dansvloer een kolkende massa te maken met opzwepende beats die een hoog 'feel good' gehalte bevatten. Alweer een jaar of 6 actief in het Nederlandse clubcicuit zwerft hij van weekend tot weekend om overal zijn 'thingie' ten gehore te brengen.

Silvafonkh
Voor Silvafonkh begon allemaal in 1990, met de drumnbass van onder andere M-Beat, Remarc, Goldie, Prodigy, Sl2 en Roni Size. Nadat hij aantal feesten bezocht te hebben, besloot Silvahfonk in 1996 tweedehands draaitafels te kopen en begon thuis te experimenteren. Na verloop van tijd kreeg hij zijn eerste boeking van Urban Unit op Blaak Rotterdam. In deze tijden werd hij bekend met de naam Energy vanwege zijn drukke persoonlijkheid. Silvahfonk (betekend Zilveren Funk/Vonk)was in die tijd ook geinteresseerd in hiphop en had het draaien even gelaten voor zoals het was. Na deelgenomen te hebben aan nu nog steeds underground hiphop groepje M.I.C (Mo ill Comunnication) werd Silvahfonkh (toen nog Silvahdamage) als mc ontdekt door leden van Zombi Squad, In 1998 deed hij mee met de "Grote prijs van Nederland", catogorie hiphop/ freestyl en werd tweede in de voorondes. In 1999 Begon Silvahfonkh na het eigenlijk mislukte hiphop gebeuren weer, nadat hij een andere Groningse dj tegen kwam weer met actief te draaien. Silvahfonk anno 2003 is nu ook bezig als Co producer van nu nog onbekende maar zeer talentvolle producers om eigen nummer op feesten te gehore kunnen brengen. Silvahfonk heeft liefde en passie voor de sound die drum n bass & jungle heet. En zal dat op zijn energieke creatieve manier overbrengen op het publiek. Zijn stijl is donker upplifting zomers jungle georienteerd en funky maar probeert exclusief over te komen door juist die andere tune te pakken.

Subblazer
Subblazer had altijd al een grote interesse voor breakbeats sinds hij voor het eerst the Prodigy hoorde. Daarna begon hij naar hardcore te luisteren, vooral Ruffneck en Hellraiser en begon ook met produceren op zijn Amiga computer. De breakbeatz bleven echter in zijn muziek terugkomen. Subblazer begon met draaien op feestjes, eerst trance en later techno. Hij draait nog steeds veel op technofeesten onder de alias Sounder.

Suwu3
SUWU3 is een creatief gezelschap dat live drum & bass maakt met een energieke groove en interactieve visuals. Technologische ontwikkelingen, gecombineerd met de verschillende achtergronden van de leden vormen de grootste inspiratiebronnen.SUWU3 is in 1996 gestart als DJ collectief met Aartcore en Mouz, in die tijd werden er op locale schaal geregeld feesten georganiseerd. Vanaf circa 2000 zijn Dresl en KC tevens gaan produceren voor SUWU3. Medio 2004 is er een nieuwe live set opgezet waar de heldere beeldtaal van SUWU3 in herkenbare thema's en bovendien humor de boventoon voeren. Met dit geheel van ritmische videosequenties en een stevige portie drum 'n bass wist het in 2004 opgerichtte SUWU3 reeds door te breken tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, om in Paradiso de publieksprijs in de wacht te mogen slepen.

Location

De Gloppe
Poststraat 21
Leeuwarden, Nederland

http://www.hopla-party.tk