Van licht, clicks & cuts tot labbop
Op 21, 22, 23 December wordt de Oude Kerk in Amsterdam een lichtkathedraal met ambient en minimal dub live optredens van onder meer Biosphere, Jan Jellinek, Pole, Richard Chartier en Andrew Pekler. Hiernaast worden er tijdens de drie avonden van 18:00 uur tot 23:00 uur lichtinstallaties geƫxposeerd van Joost Rekveld, 7th DAY, Pipslab, Image Savant en Jeffer Egan. De concerten zullen starten rond 19:00 uur en de hele avond duren. De avonden zijn onderdeel van een nieuw grootschalig festival in Amsterdam: Yule, Festival van Licht. Drie dagen lang laten (inter)nationale kunstenaars van wereldfaam hun licht schijnen op, in, door en over Amsterdam, met de Oude Kerk als stralend middelpunt.

Deze avond:
Een atmosferische mix van clicks & cuts esthetica en citaten van analoge jazz samples met de peilloze dieptes van ambient dub electronica

Het Berlijns Label ~Scape viert dit jaar haar 5 jarige bestaan met een tour. Met 25 releases heeft het label van oprichters Stefan Betke en Barbara Presinger een spoor achter zich gelaten van microsound tot hip-hop. Dit brede muzikale spectrum zal zich de komende jaren alleen maar verder uitbreiden, wanneer het label zich ook gaat richten op DVD productie en zelfs Pop-muziek. Tijdens de ~SCAPE Night tijdens het Yule Festival is deze drang van het label om genre beperkingen te overstijgen al goed hoorbaar. Want de line-up van Jan Jellinek, Andrew Pekler en Pole (aka stefan Betke) verraad een atmosferische mix van clicks & cuts esthetica en citaten van analoge jazz samples met de peilloze dieptes van ambient dub electronica.

Programma
18:00:: Kerk open
18:00 uur:: DJ Ramchez en DJ Pep
20:00 uur:: Jan Jellinek
21:00 uur:: Andrew Pekler
22:00 uur:: Pole


Win kaarten

Location

Oude Kerk
Oudekerksplein 23
Amsterdam, Nederland

www.yulefestival.nl