Bij Utrechts meest vooruitstrevende technoconcept Full Spectrum gaat voor de verandering eens niet zomaar het dak eraf. Geen oeverloos vrouwen-en-kinderen-eerst doorbeukende beatstructuren, maar ruim baan voor vernieuwing, diepgang en verbreding van de muzikale horizon.
In deze nieuwe reeks Full Spectrum feesten nodigt Nuno dos Santos steeds een keur aan uitdagende en invloedrijke artiesten uit. Op deze eerste editie de volledige lofzang voor de tot nu toe minst bekende Zweed van het rijtje Adam Beyer/Cari Lekebush/Joel Mull/Jesper Dählback. Laatstgenoemde heeft de rolverdeling binnen dit groepje het afgelopen echter behoorlijk op z’n kop gezet! Sinds 1994 toont Jesper Dahlbäck zich een ontzettend productief artiest die gebruik maakt van vele pseudoniemen. Als The Persuader maakte hij een aantal prachtige deephouse tracks voor Svek Records, onder zijn eigen naam verschijnen veelal house- en electro-achtige producties (op onder meer de labels Svek, Turbo, 2020 Vision en Soma) en als DJ Lenk produceert hij pittige techno (te horen op onder meer Drumcode, Loop, Earhtones en Hybrid). Ook heeft Jesper al behoorlijk wat klassiekers en dansvloerkrakers gemaakt waaronder het vorig jaar verschenen ‘Murder Was The Bass’ en Airfrog’s ‘Bon Voyage’. Zijn album ‘Stockholm’ (1999) was een instant klassieker en ook zijn mixalbum ‘The Stockholm Mix Sessions’ (Turbo Recordings) was een groot succes. Jesper is ook betrokken bij het Life Stockholm Project, een serie evenementen die live-optredens van dance-acts promoot. Samen met Sebastian O’Sullivan vormt Jesper ook nog het project DK7, dat veel aandacht scoort met het nummer ‘The Difference’. Voeg daar de fantastische veelal acidgetinte collaboraties met zijn neef John Dahlbäck (Hugg & Pepp, Sweden 1 Canada 0) en zijn talloze remix-activiteiten aan toe en je snapt dat zijn agenda dit jaar voller dan ooit is. We zijn dan ook erg blij dat er een gaatje was voor Full Spectrum!!

Tweede gast is de oorspronkelijk uit Michigan afkomstige Dennis DeSantis. Een man met een erg ruime muzikale achtergrond. Funk, jazz, klassiek en electronica zijn namelijk stromingen die hem sterk hebben gemaakt. Hij staat voor minimale Detroit techno met experimentele en subtiele verschuivingen, invloeden van mensen als Richie Hawtin en Kenny Larkin zijn niet van de lucht. Minimaal, ruisend, krakend en vooral heerlijk diep. 2 jaar terug stal hij onze harten al met het prachtige album ‘Deviant’, anderhalf jaar geleden gevolgd door ‘Reasons’ in samenwerking met Alexander Kowalski en Diego! Melon, Nuno dos Santos en Bonner zorgen met hun talenten voor een warm onthaal en een sweet goodbye…

Location

Poema
Drieharingstraat 22
Utrecht Centrum, Nederland

Lineup

http://www.fullspectrum.nl
http://www.poemaproductions.com

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  26 January 2005

  jammer dat dit tegelijk met VOLTT is… hele coole line-up en ben benieuwd of Nuno dos Santos al in de weer is met zijn laptop :-)

 • Goedie

  Goedie

  26 January 2005

  Misschien dat ik wel voor dit feest kies, alhoewel Voltt er ook leuk uit ziet.

Comments are closed