"House is dood": een veelgehoorde kreet in een aantal ‘serieuze’ media dit jaar. Het diepgaande blad voor intellectuelen - Playboy - noemde house zelfs "een georganiseerde lege huls". Wij konden de humor er ook wel in zien dat juist dit blad zich ergert aan te weinig diepgang.
Ongetwijfeld zal er genoeg aan te merken zijn op feesten, evenementen, artiesten en clubs, maar de muziek die 16 jaar geleden opeens opkwam uit de underground en de hele wereld veroverde kan natuurlijk niet dood zijn. Verre van zelfs. Inmiddels is house mainstream geworden en heet nu dance. Dance valt weer onder te verdelen in allerlei substromingen: Techno, trance, progressive, garage, minimal, teveel om op te noemen eigenlijk. Feit is dat de verdere ontwikkeling van dansmuziek een spannende is. Alles is immers al een keer geweest en zo zijn huidige nieuwe populaire stromingen als het eclectisme of elektro ontstaan. Eigenlijk is dit niet meer dan het herhalen en opnieuw verpakken van "oude" muziek. Wat is de toekomst van dansmuziek anno 2004?

Risk wil artiesten uitdagen om hun toekomstvisie te geven op het dance genre waar zij beroemd in zijn. Dit levert in 2005 een serie "The Future of" evenementen op die in het gehele land plaatsvinden. Het Tilburgse 013 bijt vrijdag 10 december de spits af. Vier nationale house iconen bundelen hun krachten: Roog, Eric de Man, Erick-E en Benny Rodrigues. Zij zullen gevieren met spetterende dj sets hun visie geven op "The Future of HouseMusic". Spectaculaire visuals en belichting ondersteunen deze heroes of house. In de Bat Cave zullen daarnaast de lokale grootheden Demies, Alexis Tyrel, Zaxon en Noes (met een live-set) laten zien wat zij verstaan onder Techno en Elektro. Op deze avond ga je een glimp van de toekomst zien, de toekomst van de house. Ieder evenement neemt Club Risk een ander dance genre onder de loep. Kom de 10e naar 013 in Tilburg en beoordeel zelf of house dood is…..

(DJ) Roog, in het dagelijkse leven bekend als Rogier van Bueren, is één van de hardst werkende DJ's (hij draaide in november nog op een Eco feest in onze zaal) en aardig op weg een hele grote te worden. Vorige maand stond hij nog op een Ecofeest en amper drie weken later toont hij met topcollega’s als Erick-E, Benny Rodrigues en Eric de Man hoe de toekomst van house klinkt. “House is blijkbaar nog steeds een grote stroming, en aan het groeien.”, zegt Roog in de Nieuwe Revu, “zie het aan de verkoop van mijn mix-cd’s en de Hardsoul-platen. DJ Roog verkocht van de hit ‘Back Together (met Ron Caroll) maar liefst 40.000 exemplaren en grote DJ’s als Roger Sanchez kloppen aan voor remixes. Stoot Roog Tiësto volgend jaar van de DJ wereldtroon? Maak zelf je oordeel en wees present.

Roog + Erick-e + Benny Rodrigues + Eric de Man + host: MC Marxman

Bat Cave
Demies + Alexis Tyrel + Zaxxon + Noes (live!)

Location

013
Veemarktstraat 44
Tilburg, Nederland

Lineup

http://www.013web.nl
http://www.bennyrodrigues.com
http://www.clubrisk.nl
http://www.djnoes.com
http://www.djroog.com
http://www.ericdeman.net
http://www.ericke.com
http://www.zaxxon.nl