Voormalig Kraftwerk-lid Karl Bartos zal op 23 oktober de opening verrichten van D3: the Dutch DJ Day, een nieuw initiatief in het kader van het door Conamus georganiseerde Amsterdam Dance Event. D3 is een dag met panels, workshops en informatie voor iedereen die muziek draait of elektronische muziek maakt. Dit ‘DJ and Producer Seminar’ is bedoeld om amateur en semi-professionele muzikanten en DJ’s een steun in de rug te geven: in één dag komen alle belangrijke facetten én knelpunten van muziek maken en een carrière in de muziek aan bod.

Was het maken en opnemen van muziek vroeger een kwestie van peperdure studiosessies en onbetaalbare apparatuur, tegenwoordig kun je op vrijwel iedere pc of laptop een nummer één hit maken. Steeds meer jongeren maken daardoor thuis hun eigen elektronische muziek. Daarnaast beschouwen meer en meer jonge mensen DJ-en als een serieuze carrièremogelijkheid: Nederland heeft wereldwijd zelfs een bijzonder vooraanstaande positie. Als ‘elektronische’ variant op Muzikantendag wil D3 beginnend DJ- en producertalent de hand reiken om verder te komen in de muziekindustrie. D3 is een onderdeel van het Amsterdam Dance Event, Europa’s belangrijkste muziekconferentie voor elektronische en dance-muziek die van 21 tot en met 23 oktober plaatsvindt.

Programma
Tijdens de Dutch DJ Day vinden workshops plaats waarbij wordt ingegaan op vragen als ‘hoe breng ik een plaat uit?’, ‘hoe kom ik aan optredens?’ en ‘hoe maak ik een track af?’. Verder zijn er op de Dutch DJ Day productdemonstraties van nieuwe apparatuur van bekende merken en worden workshops gegeven over DJ technieken en over het produceren van muziek met laptops, vintage synthesizers en andere ‘hardware’ apparatuur. Wie wil weten hoe die bekende DJ of producer dat ene nummer gemaakt heeft of hoe je als DJ in grote clubs aan de bak komt, kan op de Dutch DJ Day bij een grote groep experts terecht.
Verder kun je je zelfgemaakte tracks voorleggen aan A&R mensen van platenmaatschappijen en muziekuitgevers, komen de financiële en juridische valkuilen en andere aandachtspunten bij een carrière in de muziek aan bod en is er aandacht voor zaken als auteursrechten, mastering, mixtapes, contracten, carrièreplanning en cd-spelers. De dag wordt afgesloten met een demopanel, waarbij een aantal ingeleverde tracks worden beoordeeld door een panel van experts uit de muziek- en entertainmentindustrie.

Location

Felix Meritis
Keizersgracht 324
Amsterdam, Nederland

www.amsterdam-dance-event.nl/d3
www.dutchdjday.nl