Wie de laatste tijd een beetje het dancenieuws heeft gevolgd zal het vast niet ontgaan zijn dat er laatst een paaldansdag werd georganiseerd in Amsterdam. Dit alles na aanleiding van de sluiting van de Zebra Lounge. But guess what, hij is weer heropend

Enige tijd geleden stond Horeca Amsterdam op zijn kop vanwege het feit dat de Zebra Lounge, een paaldansclub gelegen aan de Korte Leidse Dwarsstraat, moest sluiten van de gemeente om dat het uitvoeren van dit soort horeca niet overeenkwam met het bestemmingsplan.

De sluiting deed veel stof opwaaien bij Amsterdamse horeca-ondernemers. Chemistry voorman Eelko Anceaux werd zo geraakt door de beslissing dat hij een aanklacht schreef tegen de voortschrijdende inperkingen van traditioneel typisch Amsterdamse vrijheden waarbij het motto ‘leven en laten leven’ altijd hoog in het vaandel stond. Hij riep: “de gemeenteraadsleden op om wakker te worden. Het is de 21e eeuw. Maak jezelf niet belachelijk. En bedenk wat voor goud je in handen hebt met Amsterdam!”

Of Eelko’s noodkreet met de heropening van de Zebra Lounge verhoord is, valt moeilijk vast te stellen. Feit is dat de dames rond de palen van de lounge verdwenen zijn. Je kunt er nog wel een drankje drinken.